L’Idibgi apropa la ciència als nens a través d’un conte

«Les aventures de la Bio i la Medi» de Pilarín Bayés i Martí Gironell s’inspira en una aventura dins el cos humà

La presentació del conte, ahir al matí.

La presentació del conte, ahir al matí. / Idibgi

DdG

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta (Idibgi) i l’Editorial Estrella Polar presenten el conte Les aventures de la Bio i la Medi de Pilarín Bayés i Martí Gironell, amb l’objectiu d’apropar la ciència i la salut als infants. L’Idibgi ha impulsat aquest conte per tal que els més petits puguin tenir un primer contacte amb el funcionament del cos humà, i també, de retruc, que la història sigui una primera llavor per a fomentar futures vocacions científiques.

L’obra arriba demà a les llibreries i es presentarà el proper dimarts a la tarda en un acte a l’Escola d’El Foment de Girona obert a tothom. La iniciativa s’ha pogut fer realitat gràcies a l’ajut Joan Oró 2023 de la Fundació Catalana per la Recerca i la Innovació (FCRI).

En aquesta història, la Bio i la Medi, dues bessones amb una curiositat innata, es comencen a fer preguntes sobre el cos humà quan la Bio pateix un refredat. Gràcies a una poció màgica, la Medi viatja dins del cos de la Bio fins als pulmons, explorant el sistema respiratori i coneixent personatges amb un paper important al sistema immunitari. 

TEMES