Iberdrola promou la seva primera comunitat solar a Cassà de la Selva

Uns 140 veïns podran accedir a l’energia generada per el sistema fotovoltaic ubicat a la coberta de la nau de l’empresa Aplicacions Inoxidables 

La instal·lació es posarà en marxa a finals d’any

Instal·lació fotovoltaica d'Iberdrola que dona servei a una comunitat solar

Instal·lació fotovoltaica d'Iberdrola que dona servei a una comunitat solar / DdG

O.P.

Iberdrola promou a la teulada de l’empresa Aplicacions Inoxidables, ubicada a Cassà de la Selva, la seva primera comunitat solar al municipi i segona a la comarca del Gironès. Segons explica la companyia, «aquesta instal·lació permetrà als veïns del municipi beneficiar-se dels avantatges de l’autoconsum renovable, sense necessitat de comptar amb una instal·lació pròpia ni de realitzar inversions». La intenció de l’empresa és posar en marxa la instal·lació entre finals d’aquest any o principis de 2024 un cop realitzats els corresponents tràmits.

Aquesta modalitat d’autoconsum comunitari permet als usuaris compartir l’energia 100% renovable generada des d’una única instal·lació fotovoltaica ubicada a les proximitats del seu domicili. En aquest cas, la planta ha estat ubicada a la coberta de la nau de l’empresa Aplicacions Inoxidables i Iberdrola és qui realitza la inversió.

La instal·lació constarà de 256 panells amb una potència total de 117,76 kilowatts (kW). La companyia informa que la producció anual serà d’uns 171 MWh i «evitarà l’emissió de prop de 943 tones de CO2 a l'atmosfera en els propers 30 anys».

Segons Iberdrola, gràcies a la comunitat solar, uns 140 veïns de Cassà de la Selva podran ser-ne partícips i estalviar a les seves factures de la llum al consumir localment part de l’energia produïda per aquesta instal·lació. Per la seva part, l’empresa Aplicacions Inoxidables, pionera en realitzar una instal·lació d’aquestes característiques al municipi, aconseguirà cobrir fins a un 35% del seu consum elèctric.

Per a Juan Miguel Bailón, delegat Comercial d’Iberdrola a Catalunya, «aquest projecte és una fita molt important i reflecteix l’aposta d’Iberdrola per invertir a Catalunya, amb actuacions locals, sostenibles i innovadores. Estem orgullosos de poder oferir als veïns de Cassà de la Selva energia renovable i de quilòmetre zero pels seus habitatges».

De la seva banda, Jordi Carmona gerent d’Aplicacions Inoxidables, comenta que l’empresa està molt satisfeta de formar part d’aquest gran projecte, de la mà d’Iberdrola, per generar energia neta per al poble de Cassà de la Selva.