Aquest dimecres entren en vigor les restriccions per sequera a Girona

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat avui la resolució

Diverses vaques en una zona afectada per la sequera en una fotografia d'arxiu.

Diverses vaques en una zona afectada per la sequera en una fotografia d'arxiu. / Europa Press

EFE/ DdG

Les noves restriccions d'aigua per la fase de preemergència com a conseqüència de la sequera entren en vigor demà, dimecres, després que el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) hagi publicat avui dimarts la resolució.

El document detalla les noves mesures de la preemergència, un estadi intermedi previ a l'emergència (reserves al 16 %), la més crítica de totes.

La preemergència es decreta per al sistema Ter Llobregat, que abasteix prop de sis milions d'habitants de 202 municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona i de Girona.

Aquest estat inclou la reducció de la dotació màxima d'aigua per habitant i dia, comptant domicilis i activitats econòmiques i comercials, dels 230 litres actuals als 210 litres.

El decret del DOGC, publicat aquest dimarts, recorda que les entitats titulars i prestadores del servei de subministrament domiciliari d'aigua han d'adoptar les mesures necessàries per fer efectives les reduccions a les dotacions.

A més, el reg de gespa queda prohibit en tots els casos, excepte en superfícies destinades a la pràctica federada de l'esport, on el reg es pot mantenir amb la meitat de la dotació establerta fins ara, fins a un màxim de 200 metres cúbics per hectàrea i per mes.

Les noves restriccions s'afegeixen a les ja existents a l'actual estat d'excepcionalitat, com la prohibició d'omplir piscines privades, no fer servir aigua potable per al rentat de carrers o rentar vehicles només en establiments comercials dedicats a aquesta activitat.

També queda restringit l'ompliment total o parcial de fonts ornamentals, llacs artificials i altres elements d'ús estètic de l'aigua, excepte llacs artificials que facin de suport vital de vida aquàtica.