Una jornada destaca el Trueta com a centre referent en donació d’òrgans

Una iniciativa pionera a Girona acosta la donació de teixits a qualsevol persona que mori en un centre sanitari

La intensivista i coordinadora de trasplantaments del Trueta, Núria Masnou, durant un taula rodona.

La intensivista i coordinadora de trasplantaments del Trueta, Núria Masnou, durant un taula rodona. / Departament de Salut

DdG

L’Organització Catalana de Trasplantaments (OCATT) va fer dimecres la Jornada de Coordinadors Hospitalaris de Trasplantaments de Catalunya, amb l’objectiu de compartir experiències i noves realitats en donació i debatre sobre aspectes pràctics que afecten aquest col·lectiu de professionals sanitaris. L’acte va reunir professionals sanitaris responsables del procés de donació d’òrgans i teixits dels hospitals catalans. Concretament,  24 centres sanitaris, majoritàriament públics però també alguns privats, formen la xarxa d’hospitals autoritzats per a la detecció de donants d’òrgans i teixits a Catalunya.

Entre altres aspectes, van destacar que l’hospital Josep Trueta és el centre no trasplantador amb més donacions de Catalunya i també van posar en valor les aportacions dels hospitals comarcals i la iniciativa pionera per apropar la donació de teixits, sobretot còrnies, a centres sanitaris.