Diari de Girona

Diari de Girona

S’exhaureix en només una hora el torró de crema cremada de la pastisseria Noguera, el "millor de l'Estat"

Ja han venut més de la meitat de la producció de l'any passat

El pastisser i copropietari de la pastisseria Noguera, Toni Noguera, amb el torró de crema cremada. Meritxell Comas

Vint-i-quatre hores després que el torró de crema cremada de la pastisseria Noguera fos escollit el millor de l’Estat en la segona edició del concurs organitzat pel Gremi de Pastisseria de Barcelona, les existències es van exhaurir en només una hora en els nou establiments ubicats a Girona, Vilobí d'Onyar (l'origen i on hi tenen l'obrador), Riudellots de la Selva, Maçanet de la Selva, Vilablareix i Sant Gregori.

De fet, el telèfon va començar a sonar (i ja no s’ha aturat) mitja hora després de fer-se públic el reconeixement. «Ens va començar a trucar gent de Girona i Barcelona per felicitar-nos i encarregar-nos una barra de torró, però també de diversos punts de l’Estat espanyol, com València o Madrid», recorda el pastisser i copropietari de la pastisseria (juntament amb la seva dona i el seu fill), Toni Noguera, que assegura que «ningú es volia quedar sense provar-lo». La distinció, assegura, és un «reconeixement a la feina feta i als 45 anys d’ofici, i tot el que vingui després serà un a més a més». Un guardó que ha rebut amb «una alegria enorme» i, alhora, amb la responsabilitat «d’assimilar que fas el torró més bo».

Enguany, però, havien modificat la recepta tradicional, que des de fa anys elaboren a quatre mans amb el mestre pastisser Arcadi Rafel. «Hem afegit més ratlladura de llimona i de taronja, hem baixat el punt del sucre i hi hem posat una mica més de rovell perquè tingui més amorositat i es desfaci millor en boca», explica Noguera.

La meitat de les vendes de l'any passat

En la campanya de Nadal de l’any passat van produir 1.000 teules de torró de crema cremada. I ara, en només un dia, ja n’han venut la meitat. Aquest migdia n'han reposat les existències, però gairebé no n'han quedat per vendre: «Tots estaven encarregats», explica.

L'allau de demanda que ha generat el reconeixement els ha obligat a reestructurar tota la producció: «El problema que tenim des d’ahir és que hem hagut de destinar una persona a fer exclusivament torrons, quan abans també s’encarregava d’altres execucions, hem hagut de comprar més caixons de fusta (on reposen els torrons durant 24 hores) per a augmentar la producció, fer etiquetes on posi que ha estat escollit el millor torró artesà de crema cremada de l’Estat, i a partir de la setmana que ve també es podrà comprar online». I és que quan van guanyar el reconeixement, només tenien una partida de 120 teules. «I necessites dos dies per a poder-lo preparar», explica. Amb tot, Noguera confia en que en tres dies es "normalitzi la producció".

Compartir l'article

stats