El Banc de Sang fa una crida als donants davant la previsió baixa de reserves

Gairebé 6.000 pacients necessitaran sang des d’ara i fins les vacances de Nadal als hospitals catalans

Extraccions de sang en una imatge d'arxiu.

Extraccions de sang en una imatge d'arxiu. / Aniol Resclosa

DdG

El Banc de Sang emplaça els donants a fer-se el propòsit de salvar vides abans d’acabar l’any

És per això que fa una crida a tothom a donar sang i «salvar vides» durant el Nadal com a propòsit abans d’acabar el 2023. En períodes festius, les reserves baixen fins a un 20% pel canvi d’hàbits de la població, i cal mantenir els estocs suficients, ja que gairebé 6000 pacients necessitaran sang des d’ara i fins a les vacances de Nadal als hospitals catalans.

És per això que el Banc necessita al voltant de 20.000 donacions de sang per a cobrir les necessitats d’aquests pacients. De cada donació se’n beneficien tres persones, ja que la sang se separa en els diferents elements que la componen: els glòbuls vermells, les plaquetes i el plasma. Cada component s’utilitza per a diferents tractaments.

Tots els donants donin sang durant aquests dies, tindran descomptes per visitar les instal·lacions del Poble Espanyol a Barcelona, així com entrades per visitar Els llums de Sant Pau.

Es poden fer donacions a l’hospital Josep Trueta i consultar les campanyes per municipis a la pàgina web del Banc de Sang i Teixits.