L'Ajuntament d'Olot incorpora sis nous agents a la Policia Municipal

Respon a la voluntat del Consistori d’augmentar la plantilla per donar resposta a les necessitats de la ciutat

Dos agents de la Policia Municipal d'Olot.

Dos agents de la Policia Municipal d'Olot. / Ajuntament d'Olot

DdG

Amb l’inici d’aquest mes de desembre, han entrat a formar part de la Policia Municipal els agents que van guanyar el concurs el procés de selecció per cobrir sis places. Les noves incorporacions van superar les proves del passat mes de setembre, les quals van comptar amb una participació de 82 aspirants. Els nous agents de la Policia Municipal d’Olot han seguit les sessions de formació abans de començar el patrullatge per la ciutat, segons han informat des de l'Ajuntament.

Des de la setmana passada, coincidint amb la campanya de Nadal, també ha començat l’agent de proximitat del Nucli Antic, una vigiñància que s’afegeix als patrullatges a peu que la Policia Municipal ha realitzat des del mes d’octubre al centre de la ciutat.

L’alcalde d’Olot, Josep Berga, durant la compareixença d’avui.

L’alcalde d’Olot, Josep Berga, durant la compareixença d’avui. / Ajuntament d'Olot

Segons expliquen des de l'ens municipal, les noves incorporacions responen a la voluntat del Consistori d’augmentar la plantilla de la Policia Municipal d'Olot per donar resposta a les necessitats de la ciutat i permetre la creació de noves unitats, com la Unitat Operativa especialitzada que actuaran contra l'incivisme, la delinqüència, les ocupacions il·legals, entre altres.

D'aquesta manera, el cos les novetats tecnològiques incorporades darrerament com càmeres unipersonals i de vigilància i un dron per situacions d'emergència. "Tots aquests nous dispositius contribueixen a millorar les tasques de seguretat ciutadana i el control i prevenció d'infraccions de trànsit", asseguren des de l'Ajuntament.

A través de l'aplicació

L'Ajuntament també ha informat una altra de la via "més directa" de comunicació amb la Policia Municipal: l’aplicació M7 Citizen Security Olot.

Segons ha explicat el municipi, a través d’aquest dispositiu gratuït qualsevol persona pot connectar i avisar a la Policia Municipal d’Olot amb la "màxima rapidesa i eficiència" davant qualsevol incidència en matèria de seguretat que es produeixi a la ciutat.