Dos hospitals gironins, entre els cinc més ben valorats de Catalunya

En general la satisfacció de l'usuari amb els centres públics és alta amb un 8,3 de mitjana

L'hospital d'Olot en una imatge d'arxiu.

L'hospital d'Olot en una imatge d'arxiu. / Hospital d'Olot

Laura Teixidor

Laura Teixidor

La setena edició de l’estudi de percepció, experiència i satisfacció amb el servei d’atenció hospitalària amb internament d’aguts dut a terme el 2022 per la Unitat d’Experiència del Pacient del CatSalut ha mostrat que les persones qui han utilitzat aquest servei durant l’any 2022 valoren la satisfacció amb l’atenció rebuda amb un 8,32 sobre 10 de mitjana. Resultat que ha variat molt poc respecte a la darrera edició del 2021 i l’anterior a la pandèmia del 2018.

Els estudis de satisfacció dels assegurats del CatSalut (PLAENSA) empren una metodologia comuna i validada per tal d’aproximar-se de forma rigorosa al coneixement de l’opinió manifestada pels assegurats. Aquest estudi compta amb 4.238 casos, procedents del Conjunt Mínim de Base de Dades d’atenció hospitalària. L’estudi, dut a terme durant l’any 2022, s’ha realitzat mitjançant una metodologia diferent de la de les onades anteriors, administrant els qüestionaris via formulari web, on l’usuari era convidat a participar mitjançant SMS, la qual cosa garantia que només els pacients que havien rebut l’SMS podien accedir a l’enquesta.

S'han tingut en compte diversos aspectes, com el temps a la llista d'espera, la disposició per a ser escoltat com a pacient, sentir-se en bones mans, la tranquil·litat per a descansar a la nit, el menjar i la comoditat de l'habitació entre altres ítems. Les preguntes amb una major freqüència de respostes positives es troben dins dels àmbits d’informació i tracte. Els ítems relacionats amb l’espai on han sigut atesos els usuaris mostren una baixada més accentuada que la resta amb relació a l’estudi de l’any 2021.

Seguint aquestes premisses,  la nota més baixa és un 7,67 per a l’hospital de Mollet i la més alta correspon al Clínic de Barcelona, amb un 8,94. En el cas de Girona, hi ha dos hospitals que se situen entre els cinc més ben valorats de Catalunya: l’hospital d’Olot, en tercera posició (8,79) i el Santa Caterina, en quarta posició (8,75). L’hospital de Palamós és novè (8,62). El que té pitjor puntuació és l’hospital de Blanes, amb un 7,95 que el situa en la posició sisena comptant des de baix. Hi ha 51 hospitals en total.

Subscriu-te per seguir llegint