L’associació per al dol perinatal Bressols tindrà seu a Olot

L’entitat ha engegat una campanya solidària per comprar un bressol tèrmic, que facilita el comiat del nadó

Membres de l'associació Bressols.

Membres de l'associació Bressols. / Hospital d'Olot

DdG

L’associació sense ànim de lucre Bressols tindrà seu a l’hospital d’Olot. Es tracta d’una branca de l’associació de servei de suport al dol de Girona, on actua des del 2009. La nova branca de l’entitat a Olot funcionarà com una part més del mateix organisme i neix de la necessitat de les famílies garrotxines de disposar d’un espai proper i conegut on poder-se sentir segures i acompanyades durant el seu procés de dol, sense haver-se de desplaçar.

L’acord entre l’hospital d’Olot i l’associació Bressols permet que la seu sigui a l’hospital, amb l’objectiu d’acompanyar les persones que ho necessitin en el seu procés de dol gestacional, perinatal o neonatal, alhora que promou activitats per poder sensibilitzar i conscienciar sobre aquestes situacions. De fet, a principis de desembre, alguns membres de l’entitat i la psicòloga clínica de la Fundació, Marta Linares, van trobar-se per tancar aquesta col·laboració. L’acompanyament a les famílies en procés de dol gestacional, perinatal o neonatal es farà mitjançant grups de suport terapèutics. El punt de trobada serà la sala multiconfessional del centre hospitalari i serà cada últim divendres de mes.

Bressols Olot també ha engegat una campanya per recollir diners per poder comprar un bressol tèrmic per a la sala de parts del centre. Es tracta d’un bressol especial per a nadons que neixen sense vida i que, a través d’un sistema de refrigeració, permet facilitar el comiat als pares que han tingut una pèrdua perinatal; permet de disposar de més temps per acomiadar-se del nadó. Ja n’hi ha un a l’hospital Josep Trueta i un altre al Santa Caterina.