Optimisme a les pistes d’esquí del Ripollès tot i la sequera

Les estacions s’omplen d’activitats de Nadal i de Cap d’Any i potencien l’esport familiar a través de les escoles per a iniciar-se en la pràctica

Grup d’esquiadors a Vallter 2000 a l’inici de la temporada.

Grup d’esquiadors a Vallter 2000 a l’inici de la temporada. / ACN

Laura Teixidor

Laura Teixidor

Les pistes d’esquí del Ripollès estan afrontant unes festes de Nadal amb èxit d’ocupació, malgrat que funcionen a mig gas per la sequera. El director de l’estació Vallter 2000, Enric Serra, explica que aquests dies s’han omplert d’activitats ambientades al Nadal per a tots els públics amb gran afluència tant a la zona de lleure com la de trineus. 

El fet que només tinguin obertes tres de les catorze pistes per manca de neu, ha fet que es potenciï l’esquí familiar. «Només tenim obertes les pistes de debutants i això ha fet que aquesta temporada impulsem una nova promoció per a aprendre a esquiar a través de les escoles», concreta.

De forma paral·lela, Serra destaca algunes activitats com ara tallers per als menuts i avui es farà una festa amb motiu de l’últim dia de l’any amb música i un simulacre de les campanades, amb raïm i música. 

Per altra banda, hi ha tres remuntadors actius, fet que suposa el 30% del total, i un quilòmetre del total de dotze esquiables, és a dir, un 7%. La manca de neu obliga l’estació a recórrer a la neu artificial de suport, tot i que Serra matisa que fan servir aigua reutilitzada del desglaç de la neu de l’any passat.

Pel que fa l’estació de Núria, hi ha quatre pistes obertes d’un total d’onze; tres de verdes i una de blava. Hi ha tres quilòmetres esquiables d’un total de vuit i funcionen el 80% de remuntadors. Entre altres esdeveniments, destaquen les excursions nocturnes amb raquetes de neu, un festival de cinema i altres activitats i tallers per a tots els públics, a més de la revetlla de Cap d’Any.