Educació implantarà a la Cerdanya el projecte «Entorn» de suport formatiu i social

La Generalitat i Puigcerdà activen el procés de coordinació per oferir una resposta formativa adaptada

Reunió a l’Ajuntament de Puigcerdà per aplicar el pla.

Reunió a l’Ajuntament de Puigcerdà per aplicar el pla. / Miquel Spa

Miquel Spa

El departament d’Educació i l’Ajuntament de Puigcerdà han activat amb els responsables educatius i de gestió social de la comarca el projecte Entorn per tal d’adaptar l’oferta a les necessitats reals de la població.

Es tracta d’un projecte que ja es porta a terme en altres comarques del país que té com a objectiu «donar resposta a les múltiples necessitats de la societat. Són instruments per donar una solució integrada i comunitària a les necessitats educatives, coordinant i dinamitzant l’acció educativa en els diferents àmbits de la vida dels infants i joves», segons el departament. Des del Servei Educatiu de la Cerdanya han apuntat que el nou projecte local s’adreça «a tot l’alumnat, i a tota la comunitat educativa, però amb una especial sensibilitat als sectors socials més desfavorits». En aquest sentit, el projecte està obert a totes les entitats locals vinculades amb l’educació i els serveis a la societat, per la qual cosa des del departament han fet una crida als agents de la capital cerdana que hi estiguin interessats a unir-se al projecte.

L’objectiu és que tots els estrats de la societat tinguin accés a l’educació. Tant és així que es vol «garantir la igualtat d’oportunitats i evitar qualsevol mena de marginació i exclusió», segons han apuntat des del departament. A la primera trobada per activar el projecte hi han participat l’alcalde de Puigcerdà, Jordi Gassió; el director dels Serveis Territorials de l’Alt Pirineu i Aran, Ramon Jordana; la directora LIC de l’Alt Pirineu i Aran, Èlia Erta i la directora del CRP de la Cerdanya, Anna Pardos, entre altres representants de l’entorn educatiu.