Quin temps farà per les cavalcades de Reis?

A la zona de Girona la probabilitat de pluja se situa en el 65 %

Cavalcada dels Reis d'Orient a Girona 2023

Cavalcada dels Reis d'Orient a Girona 2023 / Marc Martí

EFE

L'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha anunciat que s'acosta un canvi de temps notable i que el 5 de gener que ve, dia de la cavalcada de Reis, entre les 18.00 i les 24.00 hores, hi haurà un 90 % de possibilitat de precipitacions a la zona de Barcelona i al Pirineu, amb possibilitat total de pluja a Viella.

Segons la previsió penjada per l'AEMET de Catalunya al compte de la xarxa social X, la possibilitat de pluja en aquesta franja horària és del 95 % a la zona de Mataró (Maresme), del 80 % a Vic (Osona) i la Seu d'Urgell (Alt Urgell), del 75 % a Igualada (Anoia) i del 70 % al Vendrell (Baix Penedès), Solsona (Solsonès) i Olot (Garrotxa).

A la zona de Girona la probabilitat de pluja se situa en el 65 %, baixa fins al 50 % a Figueres (Alt Empordà) i baixa fins al 45 % en punts de Falset (Priorat) i Artesa de Segre (Noguera), se situa en el 40 % a Tarragona i Lleida, al 35 % a l'àrea de Tortosa (Baix Ebre) i el 30 % a Tremp (Pallars Jussà).

Segons l'AEMET de Catalunya, el dia 5 "com a fenòmens significatius" es produiran "nevades febles, que poden ser persistents a muntanya i hi haurà cops forts de vent a últimes hores".

La previsió indica que a Tortosa les ratxes de vent podran arribar als 80 km/hora, a Figueres als 55, a Tarragona i Falset podran assolir els 50, mentre que a Lleida i Igualada podran arribar a 45 km/hora.

Per aquell dia la predicció de l'AEMET també és que la cota de neu baixi de 1200-1400 a 800-1000 metres al final del dia.

La previsió també anuncia que hi haurà "boires i bancs de boira en depressions de l'interior i zones de muntanya" i que les temperatures mínimes experimentaran "pocs canvis" mentre que les màximes "aniran en descens".

Així s'espera una temperatura mínima a Barcelona de 12 graus i màxima de 15 graus; a Girona se situarà entre els 6 i els 15 graus; a Tarragona oscil·larà entre els 10 i els 17 i a Lleida entre els 7 i els 13 graus. EFE