Crema la xemeneia d'una casa de fusta de Santa Cristina i la d'una nau de Puigcerdà

En cap dels casos s'han hagut de lamentar ferits

Eva Batlle

Eva Batlle

Els Bombershan treballat aquest dijous de matinada en dos incendis de xemeneia a Santa Cristina d'Aro i Puigcerdà.

El primer que s'ha declarat és el de la Cerdanya poc després de les dotze de la nit. En aquest cas s'han mobilitzat fins al carrer d'Euskalerria de la capital perquè hi havia un incendi al teulat d'una nau. En el pis superior d'aquest equipament industrial hi ha un habitatge i s'ha desallotjat la família que hi viu. A continuació, els Bombers han actuat des del teulat i han fet extinció del foc, que no presentava flama.

El que cremava era el sutge que hi havia en els dos metres de tub de xemeneia que hi havia fins al teulat. Per això, els efectius han refrescat el tub roent de la xemeneia fins a apagar el foc. Aquest incendi s'hauria produït perquè haurien posat massa fusta a la llar de foc, però sortosament, no s'han hagut de lamentar ferits, indiquen des del cos d'emergències. A la zona també s'hi ha desplaçat la Policia Local i el SEM.

L'altre incendi de xemeneia ha començat cap a les tres de la matinada en una casa de fusta ubicada al carrer de l'Ametller de la urbanització les Teules de Santa Cristina d'Aro. Els Bombers han activat tres dotacions i en arribar s'han trobat que cremava el tub, l'aïllant i l'estructura del sostre de la casa.

Davant dels fets s'han desallotjat els inquilins i els Bombers han accedit fins a les golfes i han treballat des de l'exterior per extingir el foc. Un cop apagat han fet sanejament de la zona i han rematat el servei. En aquest cas tampoc hi ha hagut ferits. A la zona també s'hi ha desplaçat la Policia Local i el SEM.

Des dels Bombers recorden diversos consells per evitar aquest tipus d'incendis: