Creu Roja reparteix 7.512 joguines noves entre 2.607 infants en situació de vulnerabilitat a les comarques gironines

La iniciativa compta amb la col·laboració de 87 entitats i empreses del territori

Dues voluntàries de la Creu Roja preparant lots de joguines per a infants en situació de vulnerabilitat de les comarques gironines.

Dues voluntàries de la Creu Roja preparant lots de joguines per a infants en situació de vulnerabilitat de les comarques gironines. / ACN

ACN

Creu Roja ha repartit prop 7.512 jocs i joguines noves entre 2.607 nens i nenes en situació de vulnerabilitat de la demarcació de Girona. En la 31a edició de la campanya 'Els seus drets en joc', que va arrencar a principis de novembre, la secció de Joventut de l'entitat ha comptat amb la col·laboració 87 entitats i empreses. Aquestes han organitzat activitats de difusió, habilitat punts de recollida o fet aportacions econòmiques per poder proporcionar regals als infants de les famílies amb menys recursos aquestes festes de Nadal. L'organització humanitària ha destacat que les joguines distribuïdes compleixen amb els seus requisits de ser noves, amb valors i adequades a l'edat de cada nen i nena, a més de no ser sexistes ni bèl·liques.

A Girona, entre les iniciatives en destaquen algunes com ara la bicicletada conjunta amb Mou-te en bici, la xocolatada i els jocs en família a la Plaça Miquel Santaló de Girona, el Taller Juguem Junts a Olot, Llumineta a Camprodon, Jocs i treballs manuals en família a Arbúcies o la cursa solidària de Palafrugell.

A tot Catalunya, la xifra de jocs i joguines entregades per la Creu Roja ronda els 75.000, repartits entre 25.000 infants en situació de vulnerabilitat.