Pendents de la pluja per celebrar les cavalcades i els campaments reials

La probabilitat de precipitació no baixa del 50% a les comarques gironines durant la tarda

Girona i Salt han previst una alternativa per fer els respectius campaments reials

Els reis d'Orient sortint del campament del Camp de Mart.

Els reis d'Orient sortint del campament del Camp de Mart. / Marc Martí

Josep Coll

Josep Coll

L’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha anunciat que s’acosta un canvi notable de temps. La pluja, que fa dies que es resisteix, farà acte de presència al llarg del demà a les comarques gironines, el dia en el qual s’han de celebrar les cavalcades dels Reis d’Orient i els campaments reials.

A la ciutat de Girona hi ha un 75% de possibilitats de precipitacions entre les dotze del migdia i les dotze de la nit, segons detalla AEMET. També hi ha alta possibilitat de pluja durant el matí. De moment, lAjuntament de Girona manté el campament reial al Camp de Mart, però si l’espai estès molt enfangat o plogués amb força es traslladaria al Palau Firal. Fonts municipals també expliquen que la cavalcada es farà, a menys que plogui amb molta força. De fet, hi ha hagut algun any en el qual s’han vist paraigües durant el recorregut de Melcior, Gaspar i Baltasar.

Tres quarts del mateix ha previst l’Ajuntament de Salt. Si a primera hora de la tarda plou traslladar alguns dels elements del campament reial a l’interior del vestíbul de l’accés a El Canal. Pel que fa a la cavalcada, s’analitzarà la situació en cas de pluja i s’informarà de qualsevol decisió que es prengui a través de les xarxes socials de l’Ajuntament. I és que la probabilitat de pluja per aquesta tarda a les comarques gironines és força elevada. La mínima és del 50%, però a municipis com Santa Coloma de Farners s’enfila al 95%.