Fuig de la justícia un els condemnats per matar la seva cunyada a Olot

Gurjeet Singh -que complia una pena de 22 anys de presó- no ha tornat a Puig de les Basses després d'un permís penitenciari

Gurjeet Singh durant el judici celebrat a l'Audiència de Girona.

Gurjeet Singh durant el judici celebrat a l'Audiència de Girona. / Marinal López/ACN

Redacció

Aviat farà dotze anys que la ciutat d'Olot es va despertar amb un crim tràgic: una jove sikh d'Olot Manpreet Kaur, va morir cosida a ganivetades. Els germans Sodhi Ajit i Gurjeet Singh -marit i cunyat de la víctima, van ser acusats i condemnats per l'assassinat a 22 anys i mig de presó cadascun. Un d'ells, Gurjeet Singh, ha fugit de la justícia. Segons avança El PuntAvui, el 15 de desembre va sortir de la presó de Puig de les Basses amb un permís penitenciari i no hi ha tornat.

El veredicte del tribunal popular que els va condemnar, recull com els dos germans, marit i cunyat de la víctima, es van posar d'acord per atacar-la mentre es trobava dormint a casa i cosir-la a ganivetades amb acarnissament. Li van clavar cinc ganivetades a l'abdomen, dues al tòrax, tres a la zona pectoral i van intentar degollar-la en dues ocasions, provocant-li la mort en el darrer intent.

El jurat va veure "factible" que ambdós tinguessin temps de sortir dels seus llocs de feina per cometre el crim i no van donar credibilitat a les seves versions exculpatòries per les nombroses contradiccions que presentaven.

Els informes de la policia i les pericials del laboratori van ser clau per fonamentar la seva decisió, ja que posaven de manifest com a les navalles dels germans hi havia restes de sang que contien perfil genètic de la víctima, l'empremta ensangonada que es va trobar en un got també corresponia a un dels agressors, el cunyat de la víctima tenia restes de sang de la jove a la seva patilla i la roba que aquell dia duien els germans també estava tacada. A això se li suma el fet que Gurjeet Singh presentava lesions que s'atribuien a la resistència de la noia a morir degollada.

Al jurat també els va sorprendre que els dos processats afirmessin en la seva declaració exculpatòria que havien vist el tall al coll de la víctima mentre que el personal sanitari que va arribar a l'escena del crim manifestava que era impossible perquè quedava ocult per un mocador. De fet, ningú el va veure fins que se li va intentar prendre el pols i el dits van enfonsar-se dins el coll. A banda que, en arribar, els sanitaris havien quedat sorpresos que el cos encara estigués calent.