Denuncien una agressió transfòbica en el marc de l’oci nocturn de Girona

La víctima no vol anar a la policia i ofereix “una oportunitat” als autors per veure el mal que han fet i perquè no tornin a riure-se’n de ningú

Mobilització a Girona contra les agressions LGTBIfòbiques.

Mobilització a Girona contra les agressions LGTBIfòbiques. / Aniol Resclosa

ACN

L’Observatori Contra l’LGTBI-fòbia de Catalunya ha denunciat aquest matí una agressió transfòbica a les comarques gironines que va tenir lloc la matinada de dissabte a diumenge a una discoteca. Segons la mateixa entitat, aquesta és la primera incidència que es registra el 2024 quant a violència i discriminacions a Catalunya. Els fets van tenir lloc en el marc de l’oci nocturn, quan una dona transgènere va rebre agressió física i verbal arran d’encarar-se a respondre uns insults transfòbics d’altres clients de la sala. Els responsables de la sala van acabar fent fora als agressors. Aquests, però, la van esperar a la sortida, on la van amenaçar. L’afectada va acabant fent públic l’episodi a xarxes.

L’entitat condemna els fets i va explicar que està treballant amb la víctima. L’observatori Contra l’LGTBI-fòbia va tancar el 2023 amb un total de 302 incidències per violència i discriminacions a Catalunya. Aquesta, és la xifra més alta que ha registrat l’entitat des de la seva creació. La majoria de les incidències registrades van tenir lloc a la província de Barcelona (77,5%), però també se’n van comptar un 3,6% a les comarques gironines.

No denunciarà el cas a la policia

La víctima ha explicat a l’ACN, els fets van tenir lloc la nit entre el dissabte 6 i el diumenge 7 de gener en un local de la província de Girona. Diverses persones van començar a fer comentaris transfobs a la dona i aquesta va decidir plantar-los cara. Això va fer que els agressors pugessin el nivell d’agressió i la van empènyer fins que aquesta va caure a terra. El personal de la discoteca va expulsar els agressors de seguida. La víctima assegura que no vol denunciar els fets a la policia i ofereix als agressors “una oportunitat” per veure el mal que han fet i perquè no tornin a riure-se’n de ningú.

La dona ha agraït la reacció del personal del local, d’on és clienta habitual, i per la seguretat que li van donar. A més, la víctima estava acompanyada per un cercle d’amics i família important, fet que li va donar més seguretat. La dona assegura que gràcies als seus acompanyants i la intervenció del personal de la discoteca “la cosa no va anar a més”.

Ara, vol aprofitar aquesta ocasió per denunciar els fets públicament i assegura que és “habitual” per ella sentir comentaris i insults transfòbics cada vegada que surt de festa en alguna discoteca. Per això ha aprofitat aquesta ocasió per denunciar-ho públicament i conscienciar del mal que fan a les persones que pateixen aquestes agressions verbals.