Interior concedeix subvencions a 42 municipis de Girona per dotar-se de mitjans materials per fer front a emergències

A tot Catalunya el departament ha resolt 222 ajudes amb una dotació total de 850.000 euros.

El pont ferroviari entre Blanes i Malgrat (R1), destrossat pel temporal Gloria, en una foto d'arxiu.

El pont ferroviari entre Blanes i Malgrat (R1), destrossat pel temporal Gloria, en una foto d'arxiu. / David Aparicio

Eva Batlle

Eva Batlle

Interior ha concedit subvencions a 42 municipis de Girona per dotar-se de mitjans materials per fer front a emergències. A tot Catalunya ha resolt 222 ajudes amb una dotació total de 850.000 euros. La finalitat d’aquestes ajudes és enfortir la capacitat dels ens locals per fer front a situacions adverses, catàstrofes i calamitats públiques a través del finançament de material destinat a les actuacions en matèria de protecció civil.

Concretament, les subvencions són per adquirir mitjans i recursos per a l'avís i informació a la població en situacions de risc greu o emergència i la senyalització de riscos (per exemple tanques i balises lluminoses, megafonia fixa, senyals, cartells o armilles d’alta visibilitat); per a l'acollida i atenció de la població afectada per emergències (equips de calefacció/refrigeració d’espais, equips d’il·luminació, carpes, llits de campanya o grups electrògens); i per a la prevenció i minimització dels riscos greus i els efectes de les emergències (pales llevaneus, sacs, barreres, bombes d’aigua, desbrossadores, serres elèctriques o remolcs).

Un total de 262 ajuntaments catalans van optar als ajuts, tot i que finalment les subvencions s’han concedit 222 municipis que complien els requisits de la convocatòria. La quantia màxima que cada ajuntament va poder sol·licitar van ser 4.000 euros.

Els ajuntaments que han rebut la subvenció i que pertany a Girona són els següents:  Girona: Mollet de Peralada, Ordis, Viladamat, Esponellà, Brunyola i Sant Martí Sapresa, Espinelves, Castellfollit de la Roca, Susqueda, Palau de Santa Eulàlia, Pedret i Marçà, Campelles, la Tallada d’Empordà, Girona, Maià de Montcal, Cabanes, Garriguella, Vilademuls, Queralbs, Siurana d’Empordà, Sant Llorenç de la Muga, Crespià, Masarac, Riumors, Sant Ferriol, Beuda, Mieres, Molló, Vilamacolum, Osor, Riudaura, Campllong, Pau, Sant Martí de Llémena, Sant Climent Sescebes, Vila-sacra, Tortellà, Sant Feliu de Buixalleu, Agullana, Ventalló, Montagut i Oix, Amer i Cellera de Ter.

Per a les subvencions, segons informa el departament d'Interior, s’han prioritzat els municipis de fins a 1.000 habitants que no tenien cap requisit per accedir a les subvencions. Els municipis de més de 1.000 habitants hi podien optar si disposaven del Document Únic de Protecció Civil Municipal (DUPROCIM) aprovat, homologat i vigent, i en el cas dels municipis de més de 20.000 habitants també era requisit disposar de personal propi que desenvolupi les funcions tècniques de servei de protecció civil municipal. En el cas dels consells comarcals, podien optar a la subvenció si disposaven del pla d'assistència i suport (PAS) aprovat, homologat i vigent i de personal propi que desenvolupi les funcions tècniques de servei de protecció civil comarcal.