Una fuita d’aigua i talls de llum deixen aules de l’escola Empúries de l’Escala a 14ºC

Els problemes van començar amb el canvi de caldera al novembre, de gas-oil a gas natural | L’Ajuntament treballa contra rellotge per a localitzar l’avaria

L’escola Empúries de l’Escala, en una imatge d’arxiu.

L’escola Empúries de l’Escala, en una imatge d’arxiu. / AJUNTAMENT DE L’ESCALA

Meritxell Comas

Meritxell Comas

Una fuita d’aigua «important» a la canalització -que en el tancament d’aquesta edició encara no s’havia localitzat- i que fa que baixi la pressió de la caldera, i «microtalls» de llum que fan que salti el rellotge que programa la calefacció, han deixat algunes aules de l’escola Empúries de l’Escala a 14 graus en plena onada de fred. «L’Ajuntament de l’Escala està treballant per a solucionar-ho però encara no s’ha pogut arreglar, la calefacció pot saltar fins a quatre vegades en un matí i això fa que als alumnes els sigui més difícil concentrar-se perquè tenen fred, alguns fins i tot es deixen l’abric posat», va explicar ahir la directora del centre educatiu, Carme Pérez.

Els problemes van començar amb el canvi de calderes -de gas-oil a gas natural per a millorar l’eficiència energètica-, una instal·lació que va culminar al novembre. «Amb la posada en funcionament han sorgit alguns problemes derivats, d’una banda, dels microtalls que patim des de fa temps a l’Escala fruit del deteriorament de les línies que ens subministren l’energia, que fan que falli el quadre elèctric i s’hagi de rearmar tot el sistema i, si estava programat a les sis del matí perquè quan arribessin els alumnes el centre estigués a una temperatura confortable, els microtalls ho desprogramen i aturen la calefacció», va explicar l’alcalde del municipi, Josep Bofill. Al llarg dels propers dies preveuen instal·lar-hi un estabilitzador de tensió «que actuarà com una bateria perquè, si se’n va la llum, el sistema no es desprogrami». 

D’altra banda, la fuita d’aigua -que Bofill va reconèixer que és «complicada de trobar» i que «va aparèixer fa quatre o cinc dies»- provoca que «tot un sector de l’escola s’hagi quedat sense calefacció perquè l’aigua del circuit no arriba als punts finals del sistema», va detallar l’alcalde. Quan es detecti la fuita «es podrà sectoritzar el sistema i actuar per a arreglar-ho», va afegir.

L’Ajuntament, de moment, desaconsella utilitzar radiadors elèctrics per a combatre el fred a les aules. «Les línies no estan preparades, farien saltar els diferencials», va alertar Bofill.

Subscriu-te per seguir llegint