A judici per entrar a robar en un prostíbul d'Olot i intentar violar una dona

Els tres acusats s'enfronten a penes de fins a 12 anys de presó

Els tres acusats de perpetrar un robatori i intentar violar una dona a Olot a l'Audiència de Girona

Els tres acusats de perpetrar un robatori i intentar violar una dona a Olot a l'Audiència de Girona / ACN

Ariadna Sala

Ariadna Sala

Tres joves s'enfronten a penes de fins a 12 anys de presó per un robatori en un prostíbul a Olot l'any 2022 que va acabar amb un intent de violació d'una dona. El judici dels fets s'havia de celebrar avui a la secció quarta de l'Audiència de Girona, però s'ha suspès a petició de les acusacions. Els tres processats estan en presó provisional des de fa quasi dos anys, i el tribunal haurà de decidir si els posa en llibertat fins a la nova data de judici, que serà a finals d'abril, o si prorroga la mesura.

Segons les acusacions, els tres acusats (juntament amb una quarta persona que no s'ha pogut identificar) es van posar d'acord per perpetrar un robatori en un prostíbul del municipi la matinada del 26 de gener de 2022. Van decidir accedir-hi tocant el timbre, i després d'un forceig amb un dels ocupants, van acabar forçant la porta d'una manera "molt violenta". Dins hi havia quatre persones, entre les quals la víctima. Dos dels atacants van fer guàrdia a l'entrada, i la resta van accedir a les habitacions per sostreure els objectes de valor que hi hagués. Mentre que la fiscalia indica que l'objectiu inicial era el robatori, l'acusació particular creu que des d'un primer moment tenien la "clara intenció d'abusar sexualment d'alguna noia", i també de sostreure'ls els seus objectes personals.

En aquest sentit, dos dels joves van forçar una de les habitacions, on hi havia la víctima, i un cop dins van arrencar-li un collaret que duia al coll. Després la van desvestir entre tots dos i un d'ells va agafar-la pels braços mentre l'altre s'abaixava els pantalons "amb la intenció de penetrar-la", una acció que no van poder completar perquè una de les dones que vivia a la casa va auxiliar la víctima i aquesta es va poder defensar de l'atac. Finalment, van poder fer fora de l'habitatge als assaltants, que també es van endur 200 euros en efectiu.

Per aquests fets, demanen 12 anys de presó per dos d'ells pels delictes d'intent d'agressió sexual amb penetració de robatori amb violència. El tercer enfronta 5 anys de presó perquè només li atribueixen el robatori. Pel que fa a la indemnització, els demanen que paguin 6.460 euros a la víctima pels danys psicològics, les lesions i els efectes sostrets.

Les defenses, per la seva banda, neguen el relat de fets de les acusacions, i demanen l'absolució dels processats.