Busquen un espai a Puigcerdà per al turisme regulat d’autocaravanes

L’Ajuntament vol tenir concentrats aquests vehicles i evitar la dispersió al voltant de la vila

Vehicles en un terreny proper a l'estany de Puigcerdà.

Vehicles en un terreny proper a l'estany de Puigcerdà. / MIQUEL SPA

Miquel Spa

L’Ajuntament de Puigcerdà busca un terreny a prop del nucli urbà per ubicar-hi un aparcament regulat per autocaravanes i furgonetes camperitzades. L’auge d’aquest tipus de turisme ha comportat sovint la presència en diversos espais, com ara l’aparcament de l’Hospital Transfronterer, de vehicles amb viatgers que hi fan vida. 

Això ha originat alguna queixa davant la impossibilitat ni de la Policia Local ni dels caps polítics de l’Ajuntament per fer-los moure perquè la legislació ho empara a no ser que hi hagi una ordenança específica que ho reguli. Des del consistori, el regidor de Turisme, Francesc Armengol, ha avançat que estan buscant un terreny adequat per acollir aquests vehicles. El regidor ha argumentat que «ja que ho volem arreglar, ho farem be; el turista d’autocaravana és molt bo, un bon viatger que fa despesa, és educat i respectuós amb el medi ambient». L’Ajuntament vol tenir el nou equipament aquest mandat a través d’una gestió que podria ser externalitzada.

L’equip de govern farà la regulació de la nova zona per autocaravanes en el marc de l’aprovació de noves ordenances, amb la de Convivència Ciutadana al capdavant, que tenen com a finalitat «endreçar» la vila. La normativa local per la concentració en un sol espai dels vehicles camper parteix d’una legislació que permet prohibir l’acampada, però no l’estacionament ni la pernocta. L’acampada comporta que el vehicle ocupi més d’una plaça o desplegui elements més enllà del seu perímetre. Per això, l’única manera d’evitar aquests vehicles és prohibint per franges horàries l’estacionament de qualsevol vehicle, que és el que ha fet l’Ajuntament de Lles a l’aparcament de Cap del Rec.