L'oposició tomba els pressupostos a Sílvia Orriols, que es veu obligada a prorrogar-los

 El govern en minoria d'Aliança Catalana no pot tirar endavant la seva proposta econòmica per primera vegada des de 1979

L'alcaldessa Sílvia Orriols i el regidor d'Hisenda Guillem Barranqueras

L'alcaldessa Sílvia Orriols i el regidor d'Hisenda Guillem Barranqueras / Jordi Remolins

El govern en minoria a Ripoll de la política identitària Sílvia Orriols al capdavant d'Aliança Catalana va veure com l'oposició en bloc li tombava els pressupostos d'aquest any, que hauran de prorrogar els de 2023. Per primera vegada des de la restitució dels Ajuntaments democràtics el 1979, l'equip que governa el municipi no podrà fer-ho amb els seus números, sinó heretant els de l'anterior consistori, aleshores liderat per Junts.

El regidor d'Hisenda, Guillem Barranqueras, va presentar els pressupostos d'Aliança Catalana, després de retreure que només tres dels quatre grups de l'oposició van mostrar intenció de debatre'ls. En va destacar l'interès pel benestar de la gent gran, i la creació d'una brigada de joves per treballar a l'estiu. Un per un els portaveus dels cinc grups de l'oposició li van retreure que els números "no projecten un Ripoll més fort" (Joaquim Colomer/Som-hi), que han desaparegut partides com "la piscina descoberta, la biomassa, l'enllumenat o l'habitatge" (Dani Vilaseca/CUP), que "estem als antípodes polítics de vostè" (Chantal Pérez/ERC) o que "no recullen els acords presos en sessió plenària (Enric Pérez/PSC). Fins i tot Junts, que segons la regidora Maria Soldevila va reconèixer que es tractava d'uns pressupostos en la línia dels que havia aprovat el seu grup, els va criticar poca ambició de futur.

La votació va comportar una derrota amb els únics vots favorables dels sis regidors d'Aliança, i els onze en contra de la resta de càrrecs electes. L'alcaldessa Orriols va destacar que el pressupost que havia presentat era "auster i valent" vist el nul romanent del qual disposen i el poc marge per endeutar-se, mentre definia el vot en contra de l'oposició per la "voluntat de tombar el nostre projecte polític". A partir d'ara, haurà de gestionar l'Ajuntament amb uns números prorrogats, i l'ombra d'una moció de censura que després d'haver retallat subvencions a empreses i entitats que n'havien rebut amb l'anterior equip de govern, s'ha fet més present que en els set mesos precedents.