Descobreixen tres cultius de marihuana d'una mateixa banda en una nau de la Bisbal i en dues cases de Sils

Els Mossos d'Esquadra en col·laboració amb les Policies Locals detenen quatre persones i intervenen més de 1.200 plantes

Agents en una de les plantacions de marihuana descobertes

Agents en una de les plantacions de marihuana descobertes / Mossos

Eva Batlle

Eva Batlle

Els Mossos d'Esquadra en col·laboració amb les Policies Locals han descobert tres cultius de marihuana d'una mateixa banda en una nau de la Bisbal i dues cases de Sils.

Els agents han detingut quatre persones i han intervingut més de 1.200 plantes. Els arrestats, tres homes i una dona d’entre 23 i 38 anys, estan acusats de pertinença a grup criminal i de ser presumptes autors també d'un delicte contra la salut pública, un delicte de defraudació de fluid elèctric. La investigació continua oberta i no descarten més detencions.

Tot el cas comença el mes de setembre quan els mossos de la Unitat d’Investigació de la comissaria de la Bisbal d’Empordà van començar a indagar davant les sospites de l’existència d’un cultiu de marihuana en una nau immoble del carrer Cruïlles de la població.

Fruit de la investigació van poder relacionar aquesta plantació amb dos domicilis més dedicats al cultiu de marihuana ubicats a Sils, a la Urbanització les Mallorquines i de les Comes.

Aquest dimecres es va dur a terme, a primera hora del matí, tres entrades en aquests immobles on van participar la Unitat d’Investigació de la Bisbal, el Grup Especial d’Intervenció, l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO), les Unitats de Seguretat ciutadana de la Bisbal i de Santa Coloma de Farners i les Policies Locals d’ambdues poblacions, la Bisbal i Sils. 

Durant el dispositiu els investigadors, van constatar l’existència de les activitats il·lícites i van intervenir 1.249 plantes de marihuana. En una nau de la Bisbal hi van localitzar i desmantellar un cultiu de 624 plantes. En un xalet de la urbanització del carrer Eucaliptus de la urbanització de les Comes de Sils, que està ocupat, hi van trobar 565 plantes. Mentre que en una altra casa hi van requisar 60 plantes i una arma de foc curta amb carregador i munició. La casa estava situada al carrer Gaspar Roig i Jalpí de la Urbanització les Mallorquines.

 A més, en tots els cultius, hi van localitzar quasi 300 aparells destinats a la producció de les plantes, focus, ventiladors, aires condicionats, filtres de carboni, extractors, Splits, entre altres.  D'altra banda, els Mossos van constatar amb la companyia elèctrica l’existència de connexions fraudulentes als tres immobles.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions. Els detinguts de les tres plantacions, passaran a disposició dels jutjats en funcions de guàrdia del partit judicial corresponent.

La policia davant de la nau de la Bisbal

La policia davant de la nau de la Bisbal / Mossos