Blanes celebra una concentració per la pau amb la participació de les comunitats religioses presents al municipi

Els actes organitzats en el marc del cicle ‘Quinzena per la Pau’ posen el focus en la crisi dels refugiats

La concentració per la pau, ahir a Blanes.

La concentració per la pau, ahir a Blanes. / Ajuntament de Blanes

DdG

Una concentració per la pau amb la participació de les comunitats religioses de Blanes va tancar ahir el cicle ‘Quinzena per la Pau’, que va donar el tret de sortida el passat 22 de gener amb l'exposició ‘Refugiats, per què?’. Enguany, els actes organitzats per l'Ajuntament de Blanes han posat el focus en la crisi dels refugiats.

La concentració per la pau, que es va fer davant del consistori, va substituïr la marxa per la pau, que s’havia estat fent durant cinc anys. El músic i compositor blanenc Martí Delgado va donar el tret de sortida a l'acte interpretant el ‘Cant dels Ocells’. Després, diversos representants de les comunitats religioses amb presència a Blanes, i que pertanyen a la Taula pel Diàleg Interreligiós, van llegir diversos textos relacionats amb la pau. Van intervenir l’Església Evangèlica de Filadelfia, la Asamblea de Dios Ministerio Koinonia, el Centre Cristià FEAM de Blanes, la Comunitat Islàmica de la Mezquita Rahma, i l’Església Catòlica.

La concentració per la pau es va tancar amb una xocolatada. També es va oferir als assistents el Calendari Interreligiós 2024, una eina creada per iniciativa de la Taula de Diàleg Interreligiós de Blanes que recull les festivitats i dies assenyalats celebrats per les diferents comunitats religioses del municipi.

Els actes de la ‘Quinzena per la Pau’ han estat organitzats des del Servei de Primera Acollida i Interculturalitat, emmarcat en l’Àrea d’Acció Social, Igualtat i Nova Ciutadania. S’ha comptat amb el recolzament de la Comissió de Cooperació, Solidaritat i Cohesió Social, la Taula de Diàleg Interreligiós, així com la Biblioteca Comarcal, el Centre Catòlic i d’altres institucions i ONGs.