Identifiquen i expedienten un menor per fer pintades a Ripoll

El cap de la Policia Local, Francesc Campayo explica que gràcies a les càmeres de vigilància i control "es poden resoldre bretolades que abans eren molt més complicades de controlar"

Una de les pintades que va fer al municipi

Una de les pintades que va fer al municipi / Jordi Remolins

 Un jove menor d'edat de Ribes de Freser va ser denunciat i serà expedientat per la Policia Local de Ripoll, després que dimecres l'identifiquessin com l'autor de nombroses pintades a diferents parets i edificis públics i privats del municipi. Dues agents del cos que estaven practicant una intervenció entre un grup de joves, van veure similituds entre un dels menors i les imatges enregistrades per càmeres del barri vell mentre feia grafits. El noi, de setze anys, va negar inicialment que fos l'autor de les pintades que signava amb el nom de Loco8, però després de veure les gravacions va admetre-ho.

El cap de la Policia Local, Francesc Campayo, explica que la setmana passada un veí de Ripoll va advertir de la presència d'un noi que feia pintades en parets d'edificis del centre del municipi. El jove anava amb un grup de la seva edat, segons es va poder observar a través de les càmeres, però els agents no van saber-lo reconèixer com a vilatà de Ripoll. Després de la seva identificació se li obrirà un expedient que comportarà una sanció i la neteja de la via pública on hagi fet els grafits. L'Ajuntament ho posarà en coneixement dels propietaris d'edificis privats per si també el volen denunciar. A més del centre també va fer pintades a la zona de la Devesa del Pla.

Ara fa deu anys els Mossos d'Esquadra van identificar també als autors de signatures que es reproduïen per façanes i parets de Ripoll. Aleshores ho van aconseguir perquè un dels joves ho penjava a les seves xarxes socials, i també els van aplicar la multa que imposava l'ordenança de civisme. Des de llavors que els noms de Zip i Yeyo van deixar de ser habituals, tot i que encara se'n pot veure alguna que el pas del temps no ha acabat d'esborrar. Campayo explica que gràcies a les càmeres de vigilància i control "es poden resoldre bretolades que abans eren molt més complicades de controlar".