L’Ajuntament de Santa Coloma trenca files amb Càritas i assumeix el centre de distribució d’aliments

El consistori preveu engegar el nou model al març i defensa que «no s’ha deixat ni es deixarà a ningú sense menjar»

El magatzem de Càritas a Santa Coloma, ja tancat.

El magatzem de Càritas a Santa Coloma, ja tancat. / CUP Santa Coloma de Farners

Meritxell Comas

Meritxell Comas

L’Ajuntament de Santa Coloma de Farners ha trencat files amb Càritas i assumirà el programa de distribució d’aliments, que fins ara gestionava l’entitat per encàrrec del consistori. «Càritas ens demanava més assignació que l’any passat, una suma de 74.000 euros, i tot i així no asseguraven que fos suficient tot i l’arribada de les targetes moneder, que ha de derivar a moltes persones directament als supermercats», va explicar ahir l’alcaldessa del municipi, Carme Salamaña. Per aquest motiu, des de l’Ajuntament han decidit tirar endavant un «banc d’aliments propi», que preveuen que entri en funcionament a principis de març

El centre de distribució d’aliments, que fins ara estava en una nau de Càritas, es reformularà i es traslladarà a un local municipal, tot i que Salamaña encara no en va voler revelar la ubicació: «Només s’ha d’adequar i pintar», va afirmar.

Amb tot, l’alcaldessa va assegurar que «s’implementarà un sistema nou, però en cap cas s’ha deixat ni es deixarà a ningú sense aliments». En aquest sentit, Salamaña va afirmar que «Càritas ens va informar que s’havien entregat aliments als usuaris fins a finals de febrer». Falta per veure, però, com es gestionarà el nou servei. «La setmana vinent tenim una reunió, però no ha de discernir gaire del que s’estava fent fins ara», va avançar.

L’assemblea local de la CUP de Santa Coloma de Farners va denunciar que l’Ajuntament hagi suspès el programa de distribució d’aliments, del qual «són usuaris prop de 300 famílies» en situació de vulnerabilitat, exclusió social i pobresa extrema, «perquè el consistori es nega a incrementar la dotació de pressupost». La formació va lamentar que «als usuaris encara no se'ls ha informat de quan es restablirà el servei, en quines condicions o qui el gestionarà» i va denunciar que «no es poden adreçar a cap servei alternatiu». La CUP fa responsable del tancament del programa a Salamaña, a qui van reclamar que restableixi «immediatament» el servei i en millori el finançament. 

Per la seva banda, Càritas va assegurar que «des de l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners s’ha decidit no renovar el conveni que hi havia amb Càritas, des de feia set anys, i explorar altres projectes». També van afegir que «esperem que aquest canvi no posi en risc la cobertura de les necessitats bàsiques d’alimentació de les famílies vulnerables a les quals es donava servei fins ara».

Subscriu-te per seguir llegint