Les pluges deixen més de 40 litres a Santa Coloma de Farners

L’episodi ha deixat els registres més destacats a Fogars de la Selva, Castell d’Aro, Anglès i Girona

Ciutadans amb paraigües a Girona, en una foto d'arxiu.

Ciutadans amb paraigües a Girona, en una foto d'arxiu. / MARC MARTI FONT

Redacció

L’esperat episodi de pluges que ha remullat les comarques gironines ha deixat els registres més destacats a la Selva. Segons les dades del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), s’han acumulat més de 40 litres per metre quadrat a Santa Coloma de Farners, dels quals 22 han caigut en només mitja hora. Es tracta del registre més important registrat avui a Catalunya.

 Ja per darrere, els municipis més beneficiats per les pluges han estat Anglès i Fogars de la Selva, que també han aconseguit fregar els 18 litres acumulats. 

Durant el matí l'aigua ha arribat a municipis com Girona, on la pluja ha deixat registres de 16 litres. A l’Empordà han caigut 17,7 litres a Castell d’Aro, 14,5 a la Bisbal d’Empordà, 12,6 a Palafrugell i 11,3 a la Tallada d’Empordà. A Vilobí d’Onyar se n'han recollit 11,5.

L’episodi ha estat molt benvingut després de dies sense pluges i en mig d’un context de sequera molt important, que ha provocat, entre altres motius, les protestes de la pagesia i ha aixecat recels al sector turístic. 

Pocs avisos per vent

Pel que fa a l’episodi de vent, les ventades no han provocat desperfectes importants a la demarcació gironina. Els Bombers de la Generalitat han rebut quatre avisos relacionats amb el vent, entre els quals al Port de la Selva per un rètol a punt de caure i per una crema descontrolada a Borrassà.