El Govern oferirà classes de català en horari laboral a tots els sanitaris

Els professionals rebran formació virtual de cent hores dels nivells elemental, intermedi i suficiència 

Girona és la província on els metges fan servir més el català

Una metgessa atentent una pacient en una consulta.

Una metgessa atentent una pacient en una consulta. / Metges de Catalunya

L.T.

Un total de 2.700 professionals de l’àmbit de la salut de Catalunya rebran formació gratuïta i en horari laboral per millorar les seves competències en llengua catalana per l’atenció sanitària.

L’objectiu principal d’aquesta iniciativa del Govern és que el personal sanitari pugui assolir habilitats comunicatives i el nivell de català necessari per expressar-se oralment i per escrit en el seu context laboral.

En aquest sentit, el Govern defensa el criteri assumit per la comunitat científica que comprendre i parlar la llengua del pacient és una part central i indissociable de la qualitat assistencial, la qual cosa genera, a més, una comunicació satisfactòria amb un augment de la proximitat i la confiança entre professionals de lasalut i els pacients i alhora incideix en la seguretat de l’atenció assistencial.

Cada professional podrà participar, en grups de 20 persones com a màxim, en un d’aquests tres itineraris: nivell elemental, nivell intermedi i suficiència. La durada d’aquesta formació és de 100 hores entre autoformació virtual tutoritzada, amb una plataforma, (60 hores) i formació virtual amb activitats i pràctiques orals i de conversa (40 hores).

La iniciativa arriba després que el Consell de Col·legis de Metges de Catalunya presentés els resultats d’una enquesta que conclou que només el 48% d’aquests professionals usen el català de manera habitual per comunicar-se amb els pacients. En canvi, a la província de Girona és on els metges fan servir més el català amb els pacients, concretament el 70%.

TEMES