Detecten una proliferació de meduses luminescents a les badies de Pals i Roses

El contacte pot resultar perillós perquè és molt urticant

Vídeo | Detecten una proliferació de meduses luminescents a les badies de Pals i Roses

DdG

Redacció

El Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter ha detectat a les badies de Pals i Roses ua proliferació d'una medusa luminescent (Pelagia Noctiluca) que, a banda de brillar a la foscor, és molt urticant. Per això el contacte amb ella pot ser perillós.

El Parc informa que aquest increment s'ha detectat en els darrers dies. Es tracta d'una espècie que està totalment coberta de les cèl·lules nematocists que són les responsables de causar petites ferides i descarregar una dosi de verí. Per això, el contacte amb ella pot ser tan urticant que pot resultar perillós.

Les cèl·lules s'activen i es descaragolen sobtadament, en un procés que és present en la majoria de meduses. Aquesta espècie no les només als tentacles o als braços orals, sinó per tot arreu.

Des del parc en la difusió realitzada expliquen que la paraula Pelagia fa referència al fet que tota la vida de la medusa té lloc a la zona pelàgica i no s’enfonsa gaire. I la segona part del nom, Noctiluca, té a veure amb el fet que és fosforescent a la foscor.