Expulsen al Marroc dos multireincidents que causaven alarma social a Girona i Banyoles

Ambdós, acumulaven més de 40 detencions, una de les quals per agressió sexual

El multireincident que creava alarma a Banyoles un cop arrestat per la Llei d'Estrangeria.

El multireincident que creava alarma a Banyoles un cop arrestat per la Llei d'Estrangeria. / CNP

Eva Batlle

Eva Batlle

La Policia Nacional ha expulsat al Marroc dos delinqüents multireincidents que creaven molta alarma social a les ciutats de Girona i Banyoles. Entre tots dos acumulaven més de 40 detencions. Són un home de 32 anys i un de 27 que van ser detinguts per la llei d'estrangeria arran dels múltiples delictes que acumulaven i el clima d’alarma que generaven a les dues viles. Aquesta setmana i després d’estar ingressats al CIE (Centre d’Internament per a Estrangers) de Barcelona, ja van ser traslladats fins al seu país. 

El cas de Banyoles havia provocat fins i tot que l’alcalde de la ciutat Miquel Noguer sortís davant dels mitjans de comunicació a parlar de la situació que es vivia a la ciutat per aquest delinqüent de 27 anys. També va lamentar que anés delinquint, fos detingut i hi tornés. El mes de gener va ser especialment dur per la Policia Local i els Mossos per l’activitat d’aquest multireincident.  

Agents del Grup Operatiu d’Estrangers de la Policia Nacional de Girona van tenir coneixement del cas a través de la cooperació amb la Policia Local de Banyoles i va comprovar que l’home estava en situació irregular a Espanya i tenia 35 detencions policials i diverses condemnes judicials. L’home comptava sobretot amb detencions per delictes contra el patrimoni. Arran d’això, es va fer un dispositiu per trobar-lo i detenir-los. Després el van traslladar a Girona, on la Brigada Provincial d’Estrangeria va demanar-ne l’ingrés al CIE de Barcelona per sol·licitar les causes judicials pendents i materialitzar l’Ordre d’Expulsió. 

L’arrestat a Banyoles va portar fins i tot a l’alcalde a denunciar la situació d’alarma que creava a la ciutat

Aquest és el procediment que també va utilitzar la Policia Nacional amb un altre ciutadà marroquí que vivia a Girona i acumulava set detencions, una per agressió sexual i altres per delictes contra el patrimoni.  

Ambdós homes van ser traslladats aquesta setmana a Madrid, on van ser expulsats d’Espanya, una tasca que van fer agent de la Unitat Central d’Expulsions i Repatriacions (UCER). Des de la Policia assenyalen que la multireincidència és un «objectiu prioritari» dels diferents cossos policials.