Els pagesos gironins converteixen la protesta del tall de l'AP-7 i l'N-II en “indefinida”

S’uneixen a les reivindicacions de Revolta Pagesa i reclamen canviar el nom de la conselleria i el cessament de Reyes

Les imatges de la protesta dels pagesos gironins

Els pagesos gironins han decidit convertir la protesta que des d’aquest dimarts de matinada talla l’AP-7 i l’N-II a Pontós, a l'Alt Empordà, en “indefinida”. Ho serà, asseguren, fins que no hi hagi “moviments” o “les coses clares” per part de la conselleria d’Acció Climàtica, amb qui aquest dimecres han mantingut contactes sense èxit. El portaveu de la plataforma Revolta Pagesa, Martí Planas, diu que el que els han ofert és “una broma” i s’uneixen a les reivindicacions que ha fet el col·lectiu a nivell nacional: el canvi de nom a la conselleria i la dimissió o cessament del director de l’ACA, Samuel Reyes, i del seu número 2, Jordi Molist.

El tall de l’N-II i l’AP-7 a Pontós va començar dimarts cap a dos quarts d’una de la matinada i es mantindrà fins que no s’atenguin les demandes dels pagesos. El sector demanava aquest matí una reunió urgent amb el conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, -que no va acudir a la trobada de dimarts-, però tampoc s’ha produït.

Vídeo | Els pagesos gironins tallen de nou l'AP-7 i l'N-II

Servei Català de Trànsit

Després d’una trobada amb agricultors de la Catalunya del Nord i Occitània on han llegit un manifest conjunt i després de dinar, els congregats han decidit que la protesta es mantindrà de forma indefinida. Per mantenir el bloqueig, ja han anunciat que faran torns i s’organitzaran. “Tenim ganes de marxar però també de quedar-nos”, assegura Planas.