Els pagesos gironins aixequen els talls a les carreteres

La protesta s'ha allargat més de 70 hores amb l’AP-7 tallada i en les que hi ha hagut concerts i àpats de germanor

Les imatges de la protesta dels pagesos gironins

Pagesos concentrats a l'AP-7 a Pontós durant una assemblea per decidir si es mantenia el tall de la carretera o s'aixecava

Pagesos concentrats a l'AP-7 a Pontós durant una assemblea per decidir si es mantenia el tall de la carretera o s'aixecava / Gerard Vilà

Gerard Vilà / ACN

Gerard Vilà / ACN

Els pagesos gironins van decidir en una assemblea aquest dijous al vespre desconvocar el tall a Pontós, al punt de confluència de l'AP-7 amb l'N-II, després d'haver aconseguit "el 90%" del que demanaven. L'assemblea va ser més llarga del que es podia preveure perquè inicialment els pagesos van convidar a marxar algunes persones presents a la concentració però que no formen part del sector agrari. Posteriorment, es va explicar punt per punt quins van ser els acords que es van assolir i es va fer la votació sobre si es mantenia o s'aixecava la protesta. Finalment es va decidir marxar cap a casa.

“Aixequem el tall a contracor i tenint clar que, si no es compleix el que s’ha signat, tornarem amb més ganes”. Aquestes van ser les paraules de Jordi Ginebreda, membre de Revolta Pagesa. Després d’una hora i mitja de debat, pels volts de quarts de deu del vespre els pagesos de les comarques gironines van decidir marxar de l’autopista. Una assemblea que va servir per posar el punt i final al tall i a una votació -un punt caòtica- ja que hi havia moltes persones que no eren pageses, però que s’havien acostat a donar suport.

Finalment, la majoria va apostar per tirar endavant amb l’acord signat amb el conseller d’Acció Climàtica, malgrat que no van aconseguir la destitució de l’actual director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Samuel Reyes.

Tot plegat després de quatre jornades de tall i de queixes constants contra el departament d’Acció Climàtica. Més de 70 hores amb l’AP-7 tallada i en les que hi ha hagut concerts, àpats de germanor i, fins i tot, s’ha plantat un pi al mig de la calçada.