Nevada en diferents municipis gironins

S'han acumulat entre 5 i 10 centímetres de neu en poblacions com Sant Hilari Sacalm, Espinelves i Viladrau

A l'Eix Transversal es recomana precaució per neu i gel a la calçada en un tram de 25 quilòmetres

A Portbou i Roses cauen més de 40 litres per metre quadrat

Redacció/Agències

La neu ha fet acte de presència per sobre dels 500 metres a l'interior de Catalunya durant aquesta matinada i matí de diumenge,. La nevada ha acumulat entre 5 i 10 centímetres a nombroses poblacions, especialment de les Guilleries, entre elles Sant Hilari Sacalm, Viladrau i Espinelves. També ha floquejat en zones muntanyoses del prelitoral sud com les muntanyes de Prades i la serra del Montsant.

La neu també ha enfarinat la muntanya de Rocacorba. A la Cerdanya i el Ripollès, el temporal que creua el país ha deixat a les cotes altes gruixos d'entre deu quinze centímetres per sobre els 1.500 metres.

Afectacions a les carreteres

Almigdia, fins a set carreteres presenten complicacions per la neu i el gel amb quatre vies tallades: la C-28 al port de la Bonaigua; la TV-7092 entre Arbolí i Vilaplana; la TV-7012, a Arbolí; i la T-704, entre Riudoms i l'Aleixar. En paral·lel, les cadenes són obligatòries a la C-28 a Alt Àneu i a la C-242 entre Margalef i Cornudella de Montsant. La BV-4024 per accedir al Coll de Pal, al Berguedà, també està tallada pel vent

A l'Eix Transversal (C-25) es recomana precaució per neu i gel a la calçada en un tram de 25 quilòmetres entre Sant Julià de Vilatorta (Osona) i Arbúcies (Selva) passant pel coll de Revell, i també a la TV-7004 entre Ulldemolins i Vallclara.

Prop de 50 litres a Roses

Precipitacions acumulades fins aquest diumenge a les 12 h

Precipitacions acumulades fins aquest diumenge a les 12 h / Meteored

Les quantitats més destacades de precipitació s'han concentrat a les comarques del nord-est amb registres de 44 litres a Roses (23 dels quals en només 30 minuts), 43 litres a Llançà, 26 litres a Sant Feliu de Pallerols i 25 litres a Portbou.

Arriben les ventades

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), la precipitació anirà marxant lentament i a migdia s'imposarà el sol i el fort vent, sobretot a l'Empordà, l'Ebre i a les cotes altes del Pirineu. De fet, ja s'han registrat ratxes de fins a 138 km/h a l'Hospitalet de l'Infant, 135 km/h a Portbou, 127 km/h a Mas de Barberans, 110 km/h al Perelló i 107 km/h a Mont-roig del Camp, segons dades de les estacions automàtiques de Meteocat i Meteoclimatic.