Laia Cañigueral serà la candidata d'ERC per Girona

L'actual delegada del Govern encapçalarà per primer cop la llista 

La delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral.

La delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral. / Aniol Resclosa

Laura Fanals

Laura Fanals

L'actual delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral, serà la candidata d'ERC per Girona a les eleccions al Parlament del proper 12 de maig. Cañigueral substituirà així Teresa Jordà, que va ser l'anterior cap de llista. La nova candidata ha rebut el suport de la militància i no s'ha presentat cap candidatura alternativa.

Nascuda a Cassà de la Selva l'any 1981, Cañigueral compta amb una llarga trajectòria política a les files republicanes i actualment és la secretària general de la Federació Regional de Girona. Llicenciada en Sociologia, és delegada del Govern a Girona des del juny de 2021. Anteriorment havia estat diputada al Congrés els anys 2006 (com a representant de les JERC) i el 2019, tot fent de portaveu a les comissions d'Educació i Ciència, Cooperació Internacional, Salut, Consum i Benestar Social i Igualtat, entre altres.

Des de ben jove ha estat implicada en el teixit associatiu i activista. Amb només quinze anys es va involucrar al Grup de Recerca i Actuació sobre Minories Culturals i Treballadors Estrangers (GRAMC) de Cassà, i durant l'època universitària va formar part de la Coordinadora d'Estudiants dels Països Catalans.

Trajectòria política i professional

L'any 1999 va entrar a militar a les JERC, on va arribar a ser membre de la direcció nacional, i el 2000 va fer-se militant d'ERC, partit on ha exercit diverses responsabilitats: entre el 2008 i el 2012 va ser presidenta de la Federació Comarcal, i també ha estat secretària de Coordinació de Política Supramunicipal a l’executiva nacional. Actualment és secretària general de la Federació Regional de Girona i forma part de l’entitat Dones Republicanes i de la Plataforma Feminista Gironina. 

A nivell professional hatreballat en l’àmbit de la inclusió social i de la Igualtat a l’Institut Català de les Dones, l’Institut Català de l’Acolliment i de l’Adopció i a l’Agència Catalana de la Joventut.