Alerta per temporal marítim i fortes pluges en punts de Girona

El Meteocat avisa de xàfecs intensos a l'Alt Empordà, el Pla de l'Estany i la Garrotxa a partir del migdia

La situació de mala mar aquest dimarts a Colera.

Joana Sancho

Eva Batlle

Eva Batlle

Alerta per temporal marítim amb onades de més de 2,5 metres a la Costa Brava. El Servei Meteorològic de Catalunya té vigent fins dijous un avís de situació meteorològica de perill per estat de la mar.

Aquesta situació de fort moviment marítim pot afectar a tota la costa gironina i a partir de dimecres, es focalitzarà més a la Costa Brava central i sud.

El grau de perill és de tres sobre sis i està previst que hi hagi mar de fons i maregassa. Segons el Meteocat, aquest dimarts hi ha onades d'entre dos a tres metres d'altura.

Fortes pluges a l'Empordà

D'altra banda, el Meteocat també té per aquest dimarts un altre avís vigent de situació meteorològica de perill però en aquest cas per intensitat de pluja.

En el cas de Girona està previst que afecti la comarca de l'Alt Empordà, el Pla de l'Estany i la Garrotxa. Els xàfecs més intensos es preveuen entre les 12 i les sis de la tarda. Hi ha possibilitat de xàfecs que superin els 20 litres en mitja hora. Aquestes pluges també podrien anar acompanyades de tempesta i de calamarsa o pedra, a més de vent.

A la resta de la província s'espera també un dia passat per aigua.