Un menor se salta un control a l'Escala, condueix temeràriament i s'encasta contra una casa amb el cotxe robat a Ventalló

Els Mossos van detenir durant la mateixa matinada a un camioner per conduir temeràriament per l'autopista a Maçanet

Un control dels Mossos d'Esquadra, en una imatge d'arxiu.

Un control dels Mossos d'Esquadra, en una imatge d'arxiu. / Mossos d'Esquadra

Eva Batlle

Eva Batlle

Els Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit (ART) de Girona han detingut a l'Escala un menor d'edat per saltar-se un control, conduir temeràriament amb un vehicle robat a Ventalló i accidentar-se a Sant Martí d’Empúries. La mateixa matinada també van arrestar un altre conductor, en aquest cas per circular temeràriament per l'AP-7 amb un tràiler al seu pas per Maçanet de la Selva.

L'arrestat a l'Escala té 16 anys i està acusat de ser el presumpte autor de dos delictes contra la seguretat viària, per conduir sense haver obtingut mai el permís i conducció temerària, un delicte de robatori o furt d’ús de vehicle, resistència i desobediència als agents de l’autoritat i danys. El detingut va ser lliurat als seus tutors legals i serà citat per declarar sobre els fets davant la fiscalia de menors quan sigui requerit. 

Els fets van tenir lloc el mateix diumenge 24 de març a la carretera GI-623, a l’Escala, on els agents havien establert un control de drogues i alcohol. Cap a un quart de dues de la matinada els agents van indicar al conductor d’un vehicle que s’apropava al control que s’aturés, per tal de fer les proves d’alcoholèmia. L’home en lloc d’aturar-se va accelerar i va continuar la marxa en sentit Sant Martí d’Empúries.

Els agents van seguir el conductor fugitiu, que circulava temeràriament sense respectar cap senyal de trànsit, fins que es va accidentar contra el mur d’una casa al mateix nucli de Sant Martí d’Empúries.

Sense permís i vehicle robat

Després de comprovar l’estat físic dels tres nois que hi havia dins del cotxe i veure que no tenien ferides, els van identificar. Tot seguit, van comprovar que el conductor era menor i, per tant, no havia obtingut mai cap permís de conduir. En fer les proves d’alcohol i drogues va donar negatiu a totes dues. També van constatar que el vehicle l’havia robat poques hores abans a Ventalló.

Temerari a l'AP-7

El mateix dia, els Mossos de Trànsit també van detenir un camioner a Maçanet per conduir temeràriament per l’AP-7. Concretament a un xofer de 53 anys a qui acusen també de ser presumpte autor de dos delictes contra la seguretat viària, conduir temeràriament i originar un greu risc per a la circulació.

Els fets van passar a l’autopista AP-7, en sentit sud i al seu pas per Maçanet de la Selva, on cap a dos quarts de tres de la matinada els agents van rebre l'avís de diversos usuaris de la via, ja que un camió circulava de manera negligent fent diversos canvis de carril de manera sobtada, informa el cos policial.

 Els mossos van muntar un dispositiu per localitzar el camió i el van aturar al punt quilomètric 86,5, a una àrea de servei, on van detenir el conductor. El detingut, que no tenia antecedents, va passar el mateix dia a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners.