Empaperen Ripoll amb el cartell vetat per l’alcaldessa i la mateixa Orriols els retira

Joves del municipi havien empaperat el barri vell amb els la proposta prohibida pel govern d’Aliança Catalana

Alguns dels cartells prohibits.

Alguns dels cartells prohibits. / Jordi Remolins.

L’alcaldessa de Ripoll, Sílvia Orriols, va aparèixer aquest dissabte al ple extraordinari que s’havia programat per les vuit del matí per fer l’elecció dels vilatans que hauran de presentar-se a les meses electorals del 12 de maig, amb un gruix de cartells vetats de la Festa Major. Joves del municipi en van empaperar divendres al vespre els carrers del barri vell. Mentre anava de casa seva a l’Ajuntament, Orriols va aprofitar per retirar-ne “perquè no contribuïrem que en pengin on no està permès, i a més buscarem qui ho va fer per procedir a sancionar-los".

El cartell d'Ivonne Navarro que havia resultat guanyador del concurs per anunciar la Festa Major de Sant Eudald, ha estat motiu de conflicte des que dimarts va saber-se que l’equip de govern d’Aliança Catalana l’havia vetat. Parets i vidres del centre del poble es van omplir amb la proposta refusada per l'alcaldessa Sílvia Orriols pel fet que hi apareixia una nena amb vel islàmic. Els cartells afegien els lemes Stop Censura i Stop Racisme, per denunciar l'actuació de l’alcaldessa.

Censura al segle XXI

La mateixa Navarro afirmava hores després que es tracta d’un acte de “censura en ple segle XXI” i va negar-se a renunciar al primer lloc en un concurs on va resultar guanyadora després de ser una de les obres més valorades en el concurs públic que va fer-se durant la Fira de les 40 Hores, i posteriorment ser la triada per un jurat especialitzat. Per la seva banda, Orriols va justificar que la desqualifiquessin per tal de no normalitzar un costum que considera vinculat a la “misogínia islàmica”.