Alliberen una dona lligada amb brides i retinguda per la seva companya de pis a Santa Coloma de Farners

La víctima havia acollit l'agressora i els seus fills a casa seva i va ser un veí qui va avisar els Mossos

Un agent dels Mossos d'Esquadra, en una imatge d'arxiu.

Un agent dels Mossos d'Esquadra, en una imatge d'arxiu. / Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra han alliberat una dona que estava retinguda lligada amb brides en un pis de Santa Coloma de Farners. Els agents han detingut la companya de pis, segons avança la Cadena SER, com a presumpta responsable dels fets. La víctima residia amb l'agressora que té 34 anys i els seus quatre fills en un habitatge d'accés assequible. Un veí de l'immoble, que és agent de la Policia Local de Sils i estava fora de servei, va ser qui va alertar els Mossos pels volts de dos quarts d'onze d'aquest dimecres, després d'escoltar una veu que demanava ajuda des de dins. La víctima havia acollit a la presumpta agressora i els seus quatre fills feia més d’un any al seu habitatge.

Els agents van arribar al lloc dels fets amb els Bombers i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Un cop esbotzada la porta, els policies es van trobar la dona lligada amb brides i estirada en un matalàs. Els Mossos la van alliberar i el SEM la va atendre. La víctima va explicar que portava al voltant de mes retinguda i que l'autora era una dona a la qual havia acollit feia més d'un any en l'habitatge, amb quatre fills d'entre 15 anys i 4 mesos, que també li havia robat el telèfon mòbil i les targetes de crèdit. Poques hores més tard, la policia va detenir la companya de pis de la dona que havia anat a l’hospital Santa Caterina a curar-se unes ferides.

Allà la van arrestar per un delicte de detenció il·legal, un altre de tracte vexatori, un de lesions i un altre de furt, perquè li va acabar robant el mòbil. Els Mossos investiguen els motius que van portar la dona a actuar d’aquesta manera.

Des del Departament d'Igualtat i Feminismes s'han posat en contacte amb la víctima i li han ofert suport especialitzat. El pis era un habitatge amb lloguer assequible.

L'Ajuntament condemna els fets

Des de l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners també han volgut condemnar l'acte de violència: "Expressem el nostre absolut rebuig i reafirmem el nostre compromís de treballar en la lluita contra qualsevol tipus de violència, en especial quan les víctimes són dones, menors i persones vulnerables", ha expressat el consistori a través d'un comunicat. El consistori també ha demanat preservar la identitat de la víctima.