Els bombers atenen més de sis accidents de trànsit al dia a Girona

La Regió d’Emergències de Girona bat el seu rècord amb 2.401 serveis el 2023

Bombers gironins participant en l’edició del 2022 del concurs de rescat en accidents de trànsit.

Bombers gironins participant en l’edició del 2022 del concurs de rescat en accidents de trànsit. / Bombers

Eva Batlle

Eva Batlle

Els Bombers de la Generalitat atenen una mitjana de més de sis accidents de trànsit al dia a la Regió d’Emergències de Girona. Aquesta àrea va batre el seu rècord de serveis d’aquesta tipologia l’any passat amb un total de 2.401. Per trobar una xifra una mica propera a aquesta cal anar fins al 2019 que va tancar amb 2.305 atencions.

Les xifres de la Regió de Girona solen ser altes en aquest servei i una mostra d’això és que també va ser la que va realitzar més sortides durant l’any passat a tot Catalunya. La Regió Metropolitana Sud és la següent en nombre d’actuacions, amb 1.667 durant tot el 2023. A tot Catalunya, el cos d’emergències va realitzar 9.172 serveis d’aquesta tipologia i també va marcar el seu rècord des del 2009.

475 accidents en tres mesos

Enguany, en només tres mesos, els efectius gironins ja han tractat 475 sinistres viaris. Els treballadors d’aquest cos d’emergències sovint han d’aplicar tècniques per treure les persones que queden atrapades arran d’un sinistre viari, com és l’excarceració, unes maniobres que aprenen durant la seva formació i que faciliten l’actuació de la resta de serveis d’emergències a l’hora de tractar les víctimes, entre d’altres. 

Són actuacions en què la ràpida operativitat en les maniobres de rescat són vitals. Per això, la formació dels efectius d’emergències és molt important.

Un bon moment per veure la traça i la tècnica que tenen els Bombers a l’hora de fer les seves atencions en sinistres viaris és la celebració del Concurs de rescat en accidents de trànsit que se celebra a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya. Comença aquest dijous i acaba diumenge i comptarà amb bombers de sis parcs de Regió de Girona: el de Lloret de Mar, el de Girona el de Maçanet de la Selva, el de Santa Coloma de Farners, el d’Olot i el de Figueres.

En l’edició d’enguany hi participen 32 equips, 17 en la modalitat del Repte i 15 en La línia classificatòria. Els primers dos equips classificats en aquesta última modalitat participaran en el XVIII Encuentro Nacional de Rescate en Accidentes de Tráfico que es fa a la Corunya al maig. 

Subscriu-te per seguir llegint