L’Institut Bosc de la Coma d'Olot guanya la Mostra Concurs Gastronòmic

Aquest concurs dona l'oportunitat de posar en pràctica els coneixements i habilitats de restauració en un entorn real

El reconeixement per a l'institut Bosc de la Coma.

El reconeixement per a l'institut Bosc de la Coma. / CaixaBank

DdG

L'Institut Escola d’Hostaleria i Turisme de Lleida i l’Institut Bosc de la Coma d'Olot han guanyat la 9ª Mostra Concurs Gastronòmic organitzada pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i CaixaBank Dualitza, en les categories de Sala i Servei, i Cuina i Pastisseria, respectivament.

La final ha tingut lloc a l'escola d'hostaleria de Girona, on han participat sis grups per cada categoria que varen resultar els millors puntuats durant les fases de preselecció que es van iniciar en format virtual el 13 de març.

El concurs valora les habilitats tècniques dels participants però fa especial èmfasi en totes aquelles competències transversals com el treball en equip, la creativitat i la gestió del temps, que són essencials per al desenvolupament de les tasques professionals. Aquest concurs dóna l'oportunitat de posar en pràctica els seus coneixements i habilitats en un entorn real, i els proporciona una experiència significativa i molt motivadora.

Per primera vegada, el concurs ha comptat de dues categories, en introduir la modalitat de sala i servei. En aquesta, els equips participants han hagut d'elaborar un sandwich fred amb salsa i guarnició, pelar fruita i mostrar les seves capacitats com a baristes realitzant dos expressos, dos capuccinos i dues receptes clàssiques a escollir entre cafè bombó, frappé, vienès i moka.

En la categoria de cuina i pastisseria, han hagut d'elaborar tres racions i realitzar una breu explicació de com han elaborat els plats per respondre a les preguntes del jurat.

Els guanyadors en la categoria de Cuina i Pastisseria rebran una experiència grupal, així com un joc de ganivets mentre que en Sala i Restauració tindran una altra experiència grupal i un estoig de cocteleria.

La Mostra Concurs és organitzada pel professorat i responsables de la xarxa de suport als Programes de Formació i Inserció del Departament d'Educació de la Generalitat de Barcelona juntament amb CaixaBank Dualitza i l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona.