Sis propostes en sis parcs naturals gironins per commemorar el Dia Internacional dels Parcs Naturals

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona vol "donar visibilitat a aquelles iniciatives més respectuoses amb l’entorn i que ajuden a sensibilitzar sobre la importància i la conservació dels espais naturals"

Persones realitzant senderisme al Cap de Creus. M. Geli. Arxiu d'Imatges Patronat de Turisme Costa Brava

Persones realitzant senderisme al Cap de Creus. M. Geli. Arxiu d'Imatges Patronat de Turisme Costa Brava / Arxiu d'Imatges Patronat de Turisme Costa Brava

Redacció

Redacció

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona ha programat sis propostes combinades de benestar i natura en sis espais naturals de gran valor paisatgístics de la demarcació de Girona. Les activitats es portaran a terme per commemorar el Dia Internacional dels Parcs Naturals, el proper divendres 24 de maig. Les empreses adherides al Club de Natura i Turisme Actiu i al Club de Salut i Benestar també han participat en la commemoració d'aquesta efemèride.

Les sis activitats programades de la jornada són: jocs pictòrics sensorials i visita a la Catedral del riu Fluvià en caiac al Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, senderisme pels sentits al Parc Natural del Cadí-Moixeró, pintura sensorial i ruta de senderisme al racó d’inspiració de Dalí al Parc Natural del Cap de Creus, ruta circular de senderisme al Salt del Grill i classe de ioga dinàmic al Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, bany de bosc i taller d’astronomia al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, i connecta amb el bosc a la Reserva de la Biosfera del Montseny, al Parc Natural del Montseny. Les activitats són guiades i tenen una durada d’entre dues i quatre hores; tres s’organitzen al matí i tres en horari de tarda.

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona, com a entitat adherida a Europarc, vol "donar visibilitat a aquelles iniciatives més respectuoses amb l’entorn i que ajuden a sensibilitzar sobre la importància i la conservació dels espais naturals". D'aquesta manera, "fomenta la cooperació entre els gestors dels parcs naturals i professionals de les empreses del sector del benestar i de les activitats de turisme actiu de la demarcació que treballen per proposar noves experiències i activitats als seus clients i visitants potencials, que contribueixin al seu benestar personal i al benestar de l’entorn que visiten", asseguren des del Patronat.

"Els espais naturals protegits són la part més visible i oberta als visitants d’una xarxa de natura viva situada a les comarques gironines; una xarxa que va des de la muntanya fins al mar i que representa un terç de la superfície total de la destinació", expliquen des de l'entitat. "Sis dels parcs naturals disposen del segell europeu CETS que n’acredita el compromís amb la sostenibilitat turística", remarquen. Als espais protegits s’hi desenvolupen activitats turístiques sostenibles que permeten al visitant descobrir el territori d’una manera activa i respectuosa amb el medi, entre les quals, les més habituals, es troben les excursions de senderisme i cicloturisme, les activitats d’observació de fauna i flora, els esports aquàtics i també les activitats de benestar i els esdeveniments socioculturals.