Girona acollirà 82 fires el 2024

Del total d'activitats firals previstes per 2024 a Catalunya, 58 seran d'àmbit internacional i estatal i 350 d'àmbit català, comarcal o local

Una imatge de la Fira de Sant Josep de Figueres.

Una imatge de la Fira de Sant Josep de Figueres. / Santi Coll

Redacció

Redacció

Catalunya acollirà aquest 2024 un total de 408 fires, segons ha avançat avui el director general de Comerç, Jordi Torrades i Aladrén, en el marc de l'acte inaugural del 31è Congrés de Fires de Catalunya, que se celebra avui i demà a Calella.

A les comarques gironines tindran lloc 82 fires, 15 més que fa un any. Per comarques, 15 es celebraran a l'Alt Empordà, 8 al Baix Empordà, 3 a la Cerdanya, 12 a la Garrotxa, 14 al Gironès, 5 al Pla de l'Estany, 10 al Ripollès i 15 a la Selva.

Torrades, acompanyat de la presidenta de la Federació de Fires de Catalunya (FEFIC), Coralí Cunyat i Badosa, i l'alcalde de Calella, Marc Buch Rigola, ha presentat el calendari firal previst per aquest 2024, que inclou, la celebració de 58 fires d'àmbit internacional i estatal i 350 d'àmbit català, comarcal o local. Segons ha assenyalat el director general de Comerç, "les dades posen de manifest que el sector firal a Catalunya és un sector econòmic consolidat i viu, que impacta en el desenvolupament econòmic i que actua com eina d'innovació en les relacions comercials".

"El mapa de les diferents activitats firals que es porten a terme arreu del territori, siguin fires o fires mercat, posa de manifest que Catalunya és un país de fires", ha remarcat Torrades.