Annette Bening assegura que se sent personalment i professionalment "bé", satisfeta de continuar fent una feina que li agrada, "de seguir creixent i aprenent coses" i, tot i que no sap si la seva argumentació té sentit, afegeix, sincera, en una entrevista, que creu que "la maduresa l'ha fet lliure".

"M'agrada arriscar. És curiós -diu- he tingut molta vida, quatre fills, dos a la universitat, he treballat molt a la vida i encara tinc ganes de nous projectes. La responsabilitat no m'ha tret res, al revés, madurar m'ha fet lliure".

Prima, bellíssima sense maquillar als seus 55 anys i elegant des del seu 1,70 d'alçada, vestida amb un senzill vestit de pantalons negres i sabata plana, Annette Bening ha estat quatre vegades nominada per l'Oscar (Els estafadors, 1990, American Beauty, 1999, Coneixent Julia, 2004, i Els nois estan bé, 2010).

Esposa del també actor Warren Beatty es declara admiradora de Helen Mirren, Frances McDormand i de Liv Ulman, i somriu obertament quan se li pregunta per la cirurgia estètica : "Em pensava que et preocupaves per la meva salut", ironitza.

La seva pel·lícula La mirada de l'amor, que competeix en la Secció Perlas del Festival de Sant Sebastià, un reducte dedicat a les millors pel·lícules que han passat per altres festivals de cinema, li sembla "una curiosa barreja de dol i passió".

Dirigida pel jove canadenc Arie Posin, la pel·lícula narra l'estrany desordre mental que pateix una vídua en conèixer un home increïblement semblant al seu difunt marit, amb el qual inicia una relació, cosa que, per sorprenent que sembli, li va passar a la mare del director.

Amb aquesta premissa, la cinta recorre llocs insospitats de l'interior d'una dona, que l'actriu comprèn per la "fascinació que li produeix la idea de tornar a donar vida al seu marit". "La pel·lícula comença molt forta, parlant de la maduresa, de la mort, de la pèrdua, del dol... Aquesta dona ha perdut el seu marit i per a ella és com un renéixer trobar aquest altre", diu.