El Teatre-Museu Dalí de Figueres ha rebut el premi Tiqets al museu més rellevant d'Espanya. En una cerimònia celebrada a Sevilla, el museu figuerenc va rebre el premi, que s'atorga a partir de l’opinió dels visitants que han votat a través de la plataforma Tiqets, un web de ticketing especialitzat en turisme cultural. Els altres nominats en aquesta categoria eren el Siam Park de Tenerife, el Parc Güell i el Camp Nou, ambdós de Barcelona.

Al gener, el Teatre-Museu Dalí competirà amb els guanyadors dels altres països que han passat a la final per la mateixa categoria: Museu de l’Orangerie de París, Museu Van Gogh d’Amsterdam; els Museus Vaticans de Roma, el Royal Liver Building 360 de Liverpool i la Col·lecció Menil de Houston (Texas).

El jurat de Tiqts ha seleccionat els finalistes entre més de 800 equipaments museístics i ha analitzat els comentaris que els usuaris n’han fet després de visitar-los. El que més han destacat del museu figuerenc és la singularitat de l’espai i la quantitat d’obra exposada. També han ressaltat les joies dissenyades per Salvador Dalí perquè representen una faceta més desconeguda de l’artista empordanès.

La casa-museu Salvador Dalí de Portlligat, un altre vèrtex del Triangle Dalinià, va guanyar el guardó en la categoria de Best Museum en l’edició de 2020 d’aquests premis.