El quartet Kebyart Ensemble serà l’artista resident de l’Ateneu de Banyoles pel 2022

La formació, integrada per quatre saxos, oferirà tres recitals aquest any a la capital del Pla de l’Estany

La presentació de la residència, ahir a Banyoles.  | AJUNTAMENT DE BANYOLES

La presentació de la residència, ahir a Banyoles. | AJUNTAMENT DE BANYOLES / a.c. banyoles

a.c. banyoles

El quartet de saxos Kebyart Ensemble protagonitzarà la residència Artística de Banyoles d’aquest any, amb un programa conformat per tres concerts i diverses activitats paral·leles.

La dotzena edició del programa de residència artística s’obrirà amb un concert de Kebyart Ensemble amb la GIO Symphonia el 19 de març. Les dues formacions hi interpretaran un programa centrat en l’obra de Joahn Sebastian Bach i Philip Glass.

La propera cita tindrà lloc el 25 de setembre amb un concert de Kebyart Ensemble interpretant el Quartet KV 575 en re major que Mozart va dedicar al rei de Prússia, Frederic Guillem II; els quatre moviments per a quartet que Mendelssohn va compondre al llarg de la seva vida i que es van publicar de manera pòstuma i el primer quartet de saxos del clarinetista i compositor Jörg Widmann.

Per al darrer concert,el 26 de novembre, el quartet s’acompanyarà del clarinetista Pablo Barragán i el pianista Albert Cano Smit per a oferir un arranjament de L’ocell de foc d’Stravinsky, juntament amb altres obres que comparteixen la dansa com a motor creatiu.

A banda d’aquests tres recitals, la residència inclou diverses activitats paral·leles adreçades tant al públic general com als alumnes de l’Escola Municipal de Música de Banyoles, com l’activitat La classe va a concert, en la qual participaran alguns dels músics que actuaran als tres recitals.