Pere Aragonès rep Carla Simón a la Generalitat

El president celebra que «Alcarràs» expliqui els reptes de la terra «amb la nostra veu» i n’aplaudeix el «talent»

Pere Aragonès i Carla Simón. | ACN

Pere Aragonès i Carla Simón. | ACN / ACN. Barcelona

ACN. Barcelona

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va celebrar ahir el «talent», la «professionalitat» i l’«ànima» de l’equip de la pel·lícula Alcarràs, de la directora Carla Simón, després que la producció hagi rebut l’Os d’Or a la Berlinale.

Simón ha assegurat que és «bonic» que un projecte «tant local» com Alcarràs hagi arribat lluny i que a la Berlinale «’s’emocionessin» amb una història que retrata el món rural de Lleida. «Posem en valor una feina heroica com és la que fan els que ens donen de menjar», va recordar. La directora ha afirmat que cal cuidar el sector de l’agricultura.

La responsable d’Alcarràs va celebrar que tant amb aquest film com amb Estiu 1993 el català se senti arreu del món i persones que no coneixien l’existència de la cultura catalana la descobreixin. Va afirmar que ha estat «emocionant» poder ensenyar Catalunya al món i exportar-ne la llengua. Finalment, Aragonès va celebrar que a la producció parli «d’una manera de viure» i va pronosticar que l’èxit del film generarà «orgull».