La segona edició del festival Nits de Circ durarà més dies, tindrà més funcions i portarà més artistes a Besalú i Roses. Després de congregar uns 9.300 espectadors en una primera edició marcada per les restriccions de la pandèmia, la cita circense d’estiu tornarà del 10 al 13 d’agost a Besalú i del 16 al 24 d’agost a la Ciutadella de Roses amb una dotzena de funcions d’una «producció única», destaca el seu director, Genís Matabosch.

I és que Matabosch, al darrere d’esdeveniments com el Festival de Circ Elefant d’Or de Girona i del museu CircusLand de Besalú, programa per a l’estiu un espectacle amb vuit atraccions amb 24 artistes de vuit països diferents, primeres espases a escala internacional.

En una hora i mitja de durada sense entreacte i amb música en viu, passaran pels escenaris de Besalú i Roses els acròbates del Kazakhstan Troupe Hassak amb un espectacle de doble màstil i ascensió en escales; el Navas Team amb una actuació sobre la roda de la mort o el trapezi volant de Camila Palma, de Xile. També s’hi podran veure espectacles de cintes aèries amb Moment of Love o el català Eric Boo, el còmic del llegendari cabaret Moulin Rouge de París.

Pel seu responsable, el festival Nits de Circ és un projecte que està trobant «encaix» en el públic local i visitants en la «densa» temporada d’estiu, plena de festivals i activitats per tota la Costa Brava. La «fortalesa» del festival, segons Genís Matabosch, és a la seva «singularitat» i la «universalitat» de la proposta, perquè no hi ha l’«obstacle» de l’idioma. 

La segona edició repetirà el format de l’any passat, amb un muntatge a l’aire lliure, això sí, ampliant l’aforament i passant de les 9.300 butaques del 2021 a 15.600. Es tracta d’un circ complet, però sense sostre, un mecano gegant que inclou volt de pista, grada de butaques per a 1.300, escenari amb llotja per l’orquestra i cúpula on se sostenen els trapezis però tot a l’aire lliure.

Durant una prevenda exclusiva d’entrades per a espectadors habituals, ja s’han venut més de 4.000 places, una «xifra rècord» de prevenda, segons Matabosch. Fins dilluns, s’oferirà una promoció de llançament amb 5 euros de descompte.