Diari de Girona

Diari de Girona

Els britànics Morcheeba i la gironina Paula Grande se sumen a l’In-Somni

El festival, que també ha anunciat la incorporació del duo de música urbana Bounce Twice, tindrà lloc entre el 16 i el 18 de setembre a Sarrià de Ter

Skye Edwars i Ross Godfrey

La veterana banda britànica de triphop Morcheeba, un dels noms essencials per entendre la música negra de la dècada dels noranta, s’ha incorporat al cartell de la 19a edició del festival In-Somni, que tindrà lloc entre el 16 i el 18 de setembre a Sarrià de Ter. El concert de la formació liderada actualment per la icònica vocalista Skye Edwards i el músic Ross Godfrey tindrà lloc en la primera jornada del festival, que aquest dilluns també ha confirmat la incorporació de la cantant gironina Paula Grande i de Bounce Twice, el projecte sabadellenc de música urbana format per la cantant Lil Aiden i el productor i DJ Efren Kairos. Aquests noms se sumen als ja anunciats Kop, Luw, Tensö, Disaster Jacks, Les Buch, Daura Mangara i Tramma.

Nascuts el 1995 a la ciutat de Londres, Morcheeba és -al costat de Tricky i Massive Attack- un dels grans referents de l’escena triphop, un subgènere musical que els britànics han fusionat sempre amb altres estils com són el blues, el pop o el folk-rock i que inclou una notable presència de sintetitzadors. A terres gironines la banda presentarà "Blackest Blue", un desè disc publicat el mes de maig de l’any passat.

La del festival In-Somni serà la tercera actuació de la banda britànica a les comarques gironines. El grup va trepitjar per primera vegada un escenari gironí el 2011, en un concert celebrat a la sala La Mirona de Salt, en el marc de la programació del Black Music Festival i en el qual van presentar l’àlbum "Blood Like Lemonade" (2010). Dos anys més tard, el desembre de 2013, els londinencs van tornar a la mateixa sala saltenca per presentar en directe "Head Up High" (2013), dins el festival Temporada Alta. 

La darrera visita dels autors de cançons com "Rome Wasn’t Built in a Day", "Otherwise", "Big Calm" o "Part of the Process" es va produir l’abril de 2018 en un concert celebrat a l’Auditori de Girona, que va servir per inaugurar la secció internacional del festival Strenes i en el qual van presentar "Blaze Away" (2018). Tanmateix, la cantant Skye Edwards també va formar part, amb el seu projecte en solitari, del cartell de l’Acústica de Figueres, l’estiu de 2012. 

Més noms encara per confirmar

Als artistes ja anunciats, el festival n’anunciarà de nous en les pròximes setmanes. Com ja és habitual des de fa uns anys, la cita aposta per una programació que, a banda de referents de la música independent com Morcheeba, també inclogui una representació d’artistes de música urbana, apartat en el qual enguany destaquen Tramma o Bounce Twice. 

Compartir l'article

stats