Escriptors, editors, llibreters, agents literaris, amics i la família s'han reunit aquest dilluns a Torroella de Montgrí (Girona) per acomiadar a l'escriptor Vicenç Pagès Jordà, mort dissabte passat d'un càncer als 58 anys, amb les notes de fons del 'What a wonderful world', de Louis Armstrong, i 'While My Guitar Gently Weeps', de The Beatles. El seu amic Antoni Puigverd, que avui també li ha dedicat la seva columna del diari 'La Vanguardia', ha recordat a l'autor, crític literari i professor, un home al qual ha qualificat d'«intel·ligent i murri», un escriptor «de culte», «extraordinari», en un context una mica advers.

L'escriptor Miquel Berga ha rememorat les trobades que mantenien molts dimecres a Barcelona quan Pagès Jordà es quedava a casa seva a pernoctar perquè tenia classes molt aviat en la universitat l'endemà i no tornava a Torroella, ciutat en la qual residia des de fa molts anys, amb la seva dona Camil·la i la seva filla Berta, encara que havia nascut a Figueres el 14 de desembre de 1963. Molts dels presents portaven a les seves mans alguns dels seus llibres com 'El món d'Horaci' o 'Cercles d'infinites combinacions' i en el recordatori que s'ha lliurat s'ha inclòs la frase en català: «No llegir quan ho tens tot fet, sinó llegir per no fer-ho tot». La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha visitat aquesta tarda la capella ardent i a la cerimònia de comiat ha assistit la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Izaskun Arretxe.

Nombrosos escriptors han acudit a l'acte com Màrius Serra, Eduard Màrquez, Carlota Gurt, Melcior Comes, Jordi Puntí, Borja Bagunyà, Gemma Ruiz, Albert Forns, Joan-Lluís Lluís, J.Daniel Bezsonoff, Toni Sala, Adrià Pujol, Joan Carreras, Josep Maria Fonalleras o Rafael Vallbona, així com editors com Ernest Folch, Emili Rosales, Jordi Cornudella, Eugènia Broggi, Josep Lluch, Aniol Rafel, Jordi Rourera i Bernat Puigtobella, agents literàries com Mònica Martín i Txell Torrent i llibreters com Guillem Terribas.

Vicenç Pagès Jordà, guanyador del premi Sant Jordi el 2013 amb la novel·la 'Dies de frontera' (Proa) i Premi Nacional de Cultura el 2014, també era autor de la celebrada 'Els jugadors de Whist', un escriptor ambiciós, al qual li agradava jugar amb el lector, apel·lant-lo, buscant canviar de temàtica en cadascun dels seus llibres, amb qüestions que tant podien tractar sobre la figura del doble com oferir una paràbola sobre la immortalitat en 'Carta a la reina d'Anglaterra'. Com assenyalaven molts aquesta tarda a Torroella, ara «perviurà en els seus lectors».