La cinquena edició d’Empordanet Escena durà companyies de referència del teatre familiar com els Farrés Brothers, Samfaina de Colors o Pere Hosta, a catorze petits municipis del Baix Empordà. Entre l'octubre i l'abril, el projecte durà a municipis com Rupià, Verges, Corçà o Fonteta les propostes d'artites com Anna Roca o Pere Hosta. 

La proposta arrancarà el 2 d’octubre a Rupià amb ¡Qué buen día! de la Companyia Maite Guevara i finalitzarà el 30 d’abril de l’any vinent a Gualta amb l’espectacle Kasumay de la Cia. Circo Los.

Empordanet a Escena, que va celebrar la seva primera edició del 2018, és una proposta que «vol contribuir a generar moviment cultural als pobles petits, cohesionant esforços dels diferents municipis en una programació conjunta», segons indica l’organització en un comunicat.

«Aquest any són gairebé una quinzena de municipis implicats el que vol dir que la cultura arribarà a molts punts del Baix Empordà amb espectacles de molta qualitat» va afirmar ahir al matí, en el transcurs d’un acte per presentar el cicle que va tenir lloc a Corçà, el seu director, Pep Vila.

Per la seva banda la consellera comarcal de cultura, Agnès Gasull va remarcar «la importància d’ajudar als municipis més petits a oferir espectacles aptes per a tots els públics i per fer arribar, en definitiva, la cultura arreu».

La proposta es posa en marxa el 2 d'octubre a Rupià amb ¡Qué buen día! De la Companyia Maite Guevara, seguint amb De bracet (a Foixà el 16 d'octubre amb la Cia. Samfaina de Colors); el 30 d'octubre a la Tallada amb KI'aa la teva cançó (Cia. Inspira Teatre); el 13 de novembre a Albons amb Petit Univers de la Cia. Marcel Gros; el 27 de novembre a Verges amb Un vestit nou per a l'Emperador de la Pere Llimonera; el 18 de desembre a Bellcaire amb Lumière de la Cia. Txema Muñoz; el 15 de gener a Colomers amb Galetes de Formatge de la Cia. Txo Titelles; el 29 de gener a Serra de Daró amb Globe Story de El Perro Azul Teatro; el 12 de febrer es podrà gaudir de Kumulunimbu de la Cia. Ortiga; el 26 de febrer a Corçà amb Les croquetes oblidades de la Cia. Les Bianchis; el 12 de març a Ullà amb Valentina Quàntica de la Cia. Anna Roca; el 26 de març a Pals amb Tripula de la Cia. Farrés Brothers; el 16 d'abril a Fonteta amb Disorder de la Cia. Pere Hosta; i el 30 d'abril a Gualta amb Kasumay de la Cia. Circo Los.            

Hi col·laboren la Fundació SGAE, el Consell Comarcal del Baix Empordà, la Diputació de Girona i OSIC (Departament de Cultural de la Generalitat de Catalunya).